Hlavní navigace

Názor k článku Radeon RX Vega 64 je v obchodech, s výkonem okolo GTX 1080. Recenze chválí spíš Vegu 56 od JirkaK - market share je pro vývojáře skutečně klíčový. Však...

  • 15. 8. 2017 18:08

    JirkaK

    market share je pro vývojáře skutečně klíčový. Však vzopomeňme autory Hitmana. AS hnané do mrtě, byť AS na slabých kartách lidi nepocítí vůbec protože efekty které je vypínají (třeba antialiasing) vypnou okamžitě.

    Autoři tvrdí že AS přinesly 5-10% výkonu maximálně ale že práce s tím spojená za ten přínos vůbec nestála - přínos je hlavně na těch silnějších kartách, kde si člověk může dovolit efekty které AS využívají zapnout, ale na druhou stranu ty karty potřebují boost výkonu nejméně protože i tak běží dostatečně dobře.

    Tzn. skupina lidí co to využije je díky podílu na trhu malá, v případě AS to má aspoň přínos napříč generacemi i značkami, když se správně poladí pro každou kartu, ale v případě technologií čistě pro vegu do toho vývojáři jdou v dnešní době jen proto že je tím bude AMD propagovat, když ne přímo platit. Jinak není důvod aby nějaké velké studio ztrácelo čas a tím i hodně peněz implementací něčeho co není ověřené, co ovlivní jen malou skupinu lidí... hodně peněz za málo muziky.