Hlavní navigace

Názor k článku Radeon RX Vega nalezen v databázi CompuBench. Rychlejší než GTX 1080, s taktem 1,2 GHz? od Maudit - Tovis, vyrovnat se s nepohodlnou skutecnosti (slozita situace...

  • 11. 3. 2017 15:10

    Maudit (neregistrovaný)

    Tovis, vyrovnat se s nepohodlnou skutecnosti (slozita situace AMD na poli grafik) neni jednoduchy. Nemam ti za zly, ze chces vytvorit tlak na adminy misto snahy si to nejak srovnat. Ale jde to i jinak. Staci si uvedomit, ze nejakych 10-15% vykonu vlastne neni tak dulezitych. I pomalejsi grafika muze byt porad "dostatecne dobra". Tyhle diskuze tady nejsou nic jineho nez zabomysi valky.

    Dalsi cast je o snaze splasknout tu bublinu kolem AMD, kterou se nektera individua na ceske HW scene snazi vytvorit, a ktera neodpovida realite. To uz je trochu vaznejsi problem, ale zatim se ho v pohode dari resit. Pohopili to konecne i vyrobci, kteri temhle individuim prestali poskytovat hardware na testy.

    Zajimavy je, ze tem individuim to ale jeste nedoslo. Porad vydavaji clanky, ktere jsou vyrazne zaujate a nejak naivne si mysli, ze si to vyrobci nedokazou precist/prelozit. Asi netusi, ze dnes v dobe machine learningu existuje pokrocila kontextova/sentiment analyza, ktera jim odchylky dokaze odhalit. Ze tam semtam napisou "my nejsme zaujati, mame radi Nvidii i Intel", to cely sentiment clanku vazne nezmeni.