Hlavní navigace

Radioaktivní paměti od Mushkinu

4. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americká společnost Mushkin je známá svými kvalitními produkty na poli retail kitů, dnes však neohromí ani tak parametry, jako nápaditými heatspreadery. Jak možno vidět z přiloženého obrázku, hliníkové rozvaděče tepla jsou opravdu netradiční a dovedu si je velice dobře představit v sestavě s průhlednou bočnicí (a deskou od DFI, které na sobě používají zelenou a žlutou barvu).

Mushkin Radioactive Memory

Jak už jsem naznačil, parametrově tyto moduly nijak neoslní. Nad frekvencí 1,6 GHz bychom jásali před pár měsíci, dnes jsme ale zvyklí na daleko vyšší čísla. Latence také nejsou kdovíjak nízké, 7-8-7-20 je opravdu slabý výsledek (pro srovnání, Corsair Dominator GT má stejné časování, ale pracovní frekvenci 2 GHz!). Pokud doufáte alespoň v nízkou voltáž a tím potenciální prostor pro přetaktování, zklamu vás: Mushkin XP3 998679r potřebuje ke svému chodu celých 1,65 V, výše tedy už jít nelze (mohlo by dojít k poškození procesoru).

MMF24

Produkt je nabízen v balení tří 2GB modulů. Cena nebyla výrobcem oznámena a povedlo se mi najít jeden jediný e-shop, kde je tento kit k mání za poměrně příznivých €245. Nakonec by tedy nemuselo být tak zle: i když existují lepší moduly, jsou výrazně dražší (třeba právě Corsair Dominator GT si za své špičkové parametry nechá řádně zaplatit, stojí více, než €400) a Mushkin by mohl vítězit v poměru cena/výkon.

Zdroj: techPowerUp!

Autor článku