Hlavní navigace

Rambus uvedl paměťový čipset R+ pro serverové paměti s taktem do 2933 MHz

18. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Rambus je v posledních letech známá především jako patentový trol. Hodně toho vymysleli, ale do samotné výroby se příliš neměli a nabízeli pouze své návrhy k výrobě jiným výrobcům. Dnešní oznámení však naznačuje, že by se Rambus mohl pokusit nabrat svěží vítr do plachet, neboť uvádí na trh vlastní paměťový čipset.

Rambus paměťový čipset RB26

Čipset s označením RB26 se řadí do nové rodiny čipů R+ a je kompatibilní se specifikacemi organizace JEDEC. Novinka je optimalizovaná pro aplikace s vysokou datovou náročností, jakými jsou například analýza v reálném čase, vizualizace a in-memory výpočty. Navíc by podle Rambusu měl čip nabídnout vysokou spolehlivost a efektivitu v poměru ke spotřebě.

Rambus paměťový čipset RB26

Celý čipset RB26 je určený pro paměti DDR4 RDIMM a LRDIMM a skládá se ze dvou čipů, řídící jednotky a vyrovnávací paměti. Řídicí jednotka by měla zvládnout až 256 GB paměti s taktem od 2666 do 2933 MHz.

 

Aktuálně probíhá distribuce samplů klíčovým zákazníkům společně s plány na další vývoj čipu. Uvedení vlastního čipu naznačuje, že Rambus může pomýšlet na změnu obchodního modelu a v budoucnu se zaměří na výrobu vlastních čipů místo výběru výpalného za patenty.

Zdroj: Rambus, Forbes

Byl pro vás článek přínosný?