Hlavní navigace

Rampage II Extreme v detailech

20. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do oficiálního vydání ještě pár dní chybí, ale Rampage II s Intel X58 si můžete vychutnat už teď. Tedy alespoň na kvalitních fotografiích, protože tímto šperkem mezi základními deskami se mohou pochlubit pouze na asijském diskuzním fóru webu Xfastest.com. Ano, je to to samé diskuzní fórum, díky kterému jsme vám před chvíli mohli ukázat fotografie další prémiové desky pro Core i7: Gigabyte EX58-UD3.

Podle obrázků ještě nelze vyvodit žádná hodnocení, ale minimálně podle nabídnutých funkcí to vypadá, že Asus je v přístupu k přetaktování se svou sérií R.O.G. minimálně o krok před svým tchajwanským archrivalem, právě společností Gigabyte. Nutno podoktnout, že EX58-UD3 není specializovaná na overclockery (a zřejmě zdaleka nebude tak drahá), soupeřem této desky bude u Asusu spíše P6T Deluxe.

Zpět k Rampage II Extreme, která si vaši pozornost určitě zaslouží. Kromě toho, co už znáte z předchozích desek série Republic of Gamers tu najdete celý panel určený pro přetaktování. Tlačítka Power, Reset, Clear CMOS vyvedený na zadní panel, safe boot, joystick pro taktování bez použití klávesnice je tentokrát doplněn několika výstupy pro přímý monitoring hodnot důležitých pro přetaktování.

Asus podle předpokladu zaplatil Nvidii i licenční poplatek, takže jeho základní deska umí kromě CrossFire také SLI. Když už je to deska pro overclockery a na lámání rekordů, nemůže v balení chybět plná verze 3DMark Vantage.

CS24

Zdroj: Xfastest

Autor článku