Hlavní navigace

Razer Blade: nejtenčí 17" herní notebook na světě

26. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Razer se pustil do notebooků, a to rovnou ve velkém stylu. Jeho novinka s názvem Blade je prý "první opravdový herní notebook na světě". Musíme určitě potvrdit, že něco takového se jen tak nevidí.

Začněme vnitřní elektronickou výbavou. Procesor je tu Intel Core i7-2640M, nejrychlejší mobilní dvoujádro na světě. Čtyři virtuální, resp. dvě fyzická jádra tepou na taktu 2,8-3,5 GHz, což je u architektury Sandy Bridge opravdu blesková rychlost. Čtyřjádrový model i7-2630QM by možná udělal lepší službu, zlobit se ale rozhodně nebudeme. Čip má k sobě 8 GB pamětí DDR3 a grafickou kartou je Nvidia GeForce GT 555M s 2 GB vlastní paměti, pochopitelně přepínatelná přes Optimus. Pevný disk je trochu zklamáním - sice 7200otáčkový, ale jen 320GB, což je opravdu málo.

  

 

Notebook má 17,3" displej s rozlišením 1920 × 1080 px, Full HD. Napravo od klávesnice je tu také panel Switchblade User Interface s deseti tlačítky pro běžné akce ve hrách. Pod ním je zde také další malý displej s rozlišením 800 × 480 px, který můžete využít jako multidotykový touchpad, nebo si na něj přesunout některé položky z her. Je škoda, že tu chybí numerický blok, u ryze herního notebooku to ale snad tolik nevadí.

Překvapením je tloušťka notebooku. Tohle vše se v sedmnáctipalcovém notebooku vešlo jen do 22 mm výška, což pravděpodobně znamená, že máme před sebou nejtenčí sedmnáctipalcový notebook na světě. Do toho všeho se vměstnala 60Wh baterie, mohlo být i hůře.

 

KL24

To nejdůležitější - cena. Ta se má v USA pohybovat zhruba kolem $2800, v přepočtu se jedná o necelých 50 tis. Kč.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?