Hlavní navigace

Razer možná pracuje na novém herním notebooku, měl by mít Ivy Bridge

13. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Herní notebook Blade od známého výrobce především herního příslušenství Razer se možná dočká nástupce. Server Bright Side of News přinesl zatím nepotvrzenou zprávu o tom, že firma chystá novou verzi s 22nm procesory platformy Intel Ivy Bridge a novými grafikami Nvidia GeForce s jádry Kepler.

 

 

O současném Bladu Razer tvrdí, že se jedná o první opravdový herní notebook. Mnozí jej ale kritizují, protože při ceně 2 800 amerických dolarů nabízí poměrně slabou konfiguraci – dvoujádrový procesor a grafiku GeForce GT 555M najdeme i v počítačích s třetinovou cenou. Původně měl být navíc osazen pouze 320GB pevný disk, což by bylo opravdu slabé; nakonec se Razeru povedla změna na poslední chvíli a jejich první notebook tak dostal 256GB SSD. Ani to ale neospravedlňuje extrémně vysokou cenu a nepříliš přesvědčivý herní výkon; za podobné peníze lze pořídit mnohem silnější konfigurace od výrobců jako Eurocom/Goldmax. Jedinými lákadly Blade byly tenký a pohledný design, připomínající černý MacBook Pro, a speciální druhý displej a sada "herních" tlačítek, jejichž využitelnost je ale omezená.

 

 

Nový Blade by měl napravit pošramocenou pověst danou slabým výkonem a vysokou cenou. Pokud tentokrát zvolí vhodnější procesor (nějaké pořádné čtyřjádro) a opravdu herní grafiku – něco ze série GeForce GTX 6xxM, mohlo by se konečně jednat o opravdu pořádný herní stroj, který ocení nejen skalní příznivci. Zatím je ovšem finální konfigurace ve hvězdách, podle zdrojové zprávy jsou všechno nepotvrzené zprávy. Zmiňováno je ovšem datum začátku prodeje někdy během letních prázdnin; pokud je to pravda, očekáváme více informací velmi brzy.

KL24

 

Zdroj: Bright Side of News

Byl pro vás článek přínosný?