Hlavní navigace

Razer Switchblade přichází s Atomem Z690

29. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kalifornská společnost Razer představila aktualizovanou verzi svého 7palcového konceptu určeného pro mobilní PC hry, nazvaný Switchblade. Tento netbook by měl být prvním zařízením, vybaveným procesorem Intel Atom Z690 (platforma Oak Trail).

Razer Switchblade byl poprvé představen v lednu tohoto roku na veletrhu CES v Las Vegas. Sedmipalcový koncept přichází s kapacitním vícedotykovým displejem, programovatelnou klávesnicí a výkonným GPU, které má být schopné hrát většinu moderních her na 30 fps. Switchblade má dvojici dotykových LCD (podobně jako například Acer Iconia), spodní displej má vystouplé, pevně ohraničené klávesy, a slouží jako trackpad či klávesnice, jejíž rozložení se mění v závislosti na právě hrané hře nebo spuštěné aplikaci.

Razer oznámil, že prototyp bude fungovat na Windows 7 a bude poháněn procesorem Intel Atom Z690 1,7 GHz (platforma Oak Trail). Tento procesor ještě nebyl oficiálně představen, ale pravděpodobně se jedná o výše taktovanou verzi Atomu Z670, který pracuje na frekvenci 1,5 GHz. Oba procesory jsou jednojádrové, vyrobené 45nm procesem, podporují technologii Hyper-Threading a obsahují integrovanou grafickou kartu Intel GMA 600. Maximální kapacita operační paměti je v obou případech 2 GB.

Razer Switchblade

KL24

K internetu se připojíte pomocí Wi-Fi nebo 3G, dále zde jsou připravené porty mini HDMI a USB 3.0. Razer také oznámil, že se spojil s čínskými prodejci softwaru Tencent a ChangYou, aby optimalizoval hry pro uživatelské rozhraní Switchblade.

Zdroj: notebookcheck.net

Byl pro vás článek přínosný?