Hlavní navigace

Rdio: hudební obchod od tvůrců Skypu a Kazaa

Sdílet

Zdroj: Redakce

Švédsko-dánská dvojice programátorů, kteří kdysi založili VoIP službu Skype, sít pro sdílení souborů Kazaa a videoserver Joost pracují na nové službě Rdio. Autoři Janus Friis a Niklas Zennström ji popisují jako sociální hudební službu, zřejmě podobnou třeba Last.fm, Groovesharku apod. Název vypadá jako překlep, ale ve skutečnosti má jít o kombinaci slov radio a audio (výslovnost ar-dee-o, česky árdíjou). Možná je to jen výmluva, protože doména radio.com je již obsazená :-).

Rdiowww.rdio.com

Podle informací Betanews má v tuto chvíli Rdio databázi se sedmi miliony skladeb, které můžete neomezeně stahovat nebo streamovat na desktop i mobilní platformy (zatím Android, BlackBerry a iOS). Jistou zárukou může být partnerství s velkými vydavateli EMI Music, Sony Music Entertainment, Universal Music Group a Warner Music Group a dalšími. Rdio má také mít bohatý účet na Facebooku i Twitteru. Tvůrci chtějí útočit především na zavedenou platformu Spotify (ta běží jen v Americe a pár zemích Evropy), Rdio pouze v Americe.

Rdio bude zřejmě jen placenou službou. Za 4,95 USD získáte neomezený měsíční přístup na desktopu, za 9,95 USD pak desktop i mobilní systémy.

Zdroj: Betanews, Rdio

Byl pro vás článek přínosný?