Hlavní navigace

Rdio, konkurent Deezeru nebo Spotify bankrotuje a časem skončí. Zbytky převezme Pandora

18. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Rdio je jedna z prvních hudebních streamingových služeb, která u nás fungovala. V roce 2010 ji založili tvůrci Skypu nebo Kazaa Janus Friis a Niklas Zennström. V polovině roku 2013 přišla i do Česka. Vedle konkurence ale nestačila vyrůst. Západní trhy dobyly Spotify a Deezer, později konkurenci přinesl i Google, Microsoft a Apple.

Rdio v současné podobě končí
Rdio v současné podobě končí

Rdio teď kvůli špatným výsledkům vyhlásilo bankrot. Služba v následujících měsících ukončí činnost. Její duševní vlastnictví, technologie a řadu zaměstnanců pohltí rádiová platforma Pandora. Ta plánuje rozšířit působnost a pravděpodobně také nabídne neomezený streaming za předplatné. Snad se také rozšíří mimo anglofonní země. Pandora pohltí část Rdia za 75 milionů dolarů.

 

Tvůrci Rdia mimochodem spustili také filmovou půjčovnu Vdio, ale ta skončila už po dvou letech. A o čem se prakticky nemluví, kromě Rdia už zemřela také Rara. Taktéž nabízela hudební předplatné, v Česku odstartovala před třemi lety. Po Raře se slehla zem zcela neslyšně. Dnes nefunguje její web a aplikace pro Android i iOS zmizely z obchodů.

Zdroj: Pandora, Rdio

Byl pro vás článek přínosný?