Hlavní navigace

Reakce běžných lidí na Windows 8? Žádný učený z nebe nespadl [video]

17. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete na staršího pána, který nebyl schopen vyvolat ve Windows 8 nabídku Start? Tehdy měl před sebou ukázku Consumer Preview, ovšem konečné sestavení Windows 8 se stylem ovládání moc nepohnulo. Viditelné tlačítko pro vyvolání Startu zde stále chybí (na tabletu vám to nicméně bude úplně jedno), abyste ho mohli použít, musíte vědět, že se schovává vždy v levém dolním rohu obrazovky. Osmičky vstoupí do prodeje 26. října, většinové obecenstvo se však stále nachází ve stavu nevědomosti a příliš si neuvědomuje, co se chystá. Že na dveře klepe revoluce, která je možná pěkně naštve.

Budeme si muset koupit nová zařízení, abychom pochopili, co se nám Windows 8 snaží sdělit. Když je budeme používat na stávajících strojích, o to těžší bude porozumět tomu, proč nám tohle Microsoft udělal. Windows 8 předznamenávají budoucnost, což ovšem znamená, že budeme muset zapomenout podstatnou část z toho, co jsme o počítačích věděli, a naučit se něco nového. Že to bez výuky nebude žádná sranda, podtrhuje další video, které ukazuje, jak si lidé s Windows 8 (ne)rozumí. Systém viděli poprvé.

Mezi pokusné osoby se připletla žena, která o sobě tvrdí, že dělá administrátora v jedné firmě. Za průzkumem stojí stejný chlapík jako v případě staršího pána, o němž jsme se zmiňovali. Někteří měli problém s obyčejným vypnutím počítače, za což ostatně kritizujeme Microsoft odjakživa, jiní poukazují na jeho odlišnost. Chtějí nějaký návod, jak systém použít. Bohužel, v poskytnutí pořádného průvodce po instalaci systému Microsoft příliš neuspěl.

 

Pokud ovšem video dokoukáte až do konce, zjistíte, že autorům jde vlastně o propagaci vlastního produktu. O Pokki jsme psali před rokem. Soubor miniaplikací nyní přichází s vlastní variací na nabídku Start, která má zmateným uživatelům pomoct. Projekt nabral nový směr a snaží se vydělat na tom, že poukazuje na slabiny Windows 8. V případě zájmu navštivte www.pokki.com. Ačkoli jsme trochu zklamaní, že se z videa vyklubala reklama, myslíme si, že realita by příliš odlišně vypadat nemusela.

Na staršího pána, kterak se snaží poprat s Windows 8, se můžete podívat rovněž níže:

CS24

Zdroj: ZDNet