Hlavní navigace

Reality show, která není trapná. Sledujte přes webkamery orly, jestřáby, jeleny nebo zubry

14. 2. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přírodu můžete sledovat, aniž byste vytáhli paty z bytu (doktoři to ale doporučují). Na světě jsou stovky webových kamer se živým přenosem zvířat ve volné přírodě nebo v chovných stanicích.

Populární jsou především estonské webkamery. Jedna je umístěna v hnízdě orla mořského, osobně mám nejraději tu sledující krmelec pro jeleny (funguje i v noci). U obou se můžete vrátit i pár hodin do minulosti, ale je to pomalé až běda.

Dobré kamery, navíc na YouTubu, provozují i Lotyši. Tady je jedna v hnízdě orla mořského a druhá sleduje jestřába lesního. Poláci mají webkameru u divokých prasat a zubrů.

Nechybí ani český příspěvek. Záchranná stanice živočichů Makov provozuje dvě kamery. Jedna sleduje čápy bílé (jsou tam i zimě), druhá je namířena na krmítko a krmelec. Věčně se tam procházejí srnky nebo krmí sýkorky. Zde je pak archiv 120 minut dozadu (po 15minutových intervalech).

MMF24

Další hromadu odkazu najdete v agregátorech přírodních webkamer. Inspirovat se můžete na českém webu zoocam.info nebo anglickém webcamplaza.net. Ne všechny kamery jsou vždy funkční, na to pozor.

Pokud máte tip na další webky, diskuze je vám otevřená.