Hlavní navigace

Realtek vydal ke zvukovým kartám HD Audio ovladače pro Windows 8

21. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Realtek

Vydání Windows 8 se blíží, nová generace operačního systému se pokusí zaútočit na trh s tablety. Prozatím však drtivá většina z nás nemůže nové Osmičky vyzkoušet jinde než na osobním počítači. Jak to bývá, momentálně zde můžete trochu bojovat s ovladači. Nedávno se konečně Nvidia odhodlala zaplnit díru ve svém portfoliu, čímž se přidala k AMD. Obě firmy tak již Windows 8 (Release Preview) pokrývají. Jako poslední zůstává tradičně Intel, a to navzdory tomu, že jeho grafické čipy najdete snad v každém druhém notebooku. Jeho integrované grafiky jsou velmi oblíbené, prozatím si ale musíte vystačit se starším ovladačem, který Microsoft zabudoval přímo do systému.

 

Duo výrobců grafických karet, které ovladače pro nehotová Windows 8 veřejně testuje, nyní doplňuje opět velmi důležitý producent, tentokrát však zvukových čipů. Zvukovky od Realteku nenajdete jen v laptopech, mnohem častěji i ve stolních počítačích. Myslím, že existuje vysoká šance, že i vy máte ve svém stroji zvukovou kartu od tohoto výrobce. Pro řadu High Definition Audio tedy také vychází ovladače, podporují 32bitovou i 64bitovou edici Windows 8. Stáhnout je můžete ze stránek www.realtek.com.tw. Vybrat si můžete tradičně buď celý balíček obsahující obě varianty, případně rovnou tu konkrétní, kterou potřebujete.

Tip: Nvidia vydala ke grafickým kartám ovladače pro Windows 8 Release Preview

Všiml jsem si, že 64bitová varianta ovladačů R2.69 je o pár megabajtů lehčí než předchozí verze R2.68. Nový ovladač přirozeně nadále podporuje i starší Windows, dokonce to platí i pro více než dekádu staré „Dvoutisícovky“. Oproti Nvidii nebo AMD však Realtek vydává rovnou stabilní software. O tom, že by byl pouze ukázkový a určený otrlým testerům, se nikde nehovoří.

KL24

Realtek HD Audio ovladače

 

Zdroj: Into Windows

Byl pro vás článek přínosný?