Hlavní navigace

Recenze chytrých hodinek Pixel Watch 3: známý vzhled s vylepšením a novými funkcemi pod kapotou

Sdílet

Díky novým funkcím a mezigeneračnímu nárůstu výkonu jsou Pixel Watch 3 ideálním společníkem do nepohody. Ovšem tedy za předpokladu, že se chcete naplno ponořit do ekosystému Googlu.
Co se dozvíte v článku
  1. Obsah balení:
  2. Parametry:
  3. Vzhled a celkové zpracování:
  4. Displej:
  5. Uživatelské rozhraní a ovládání:
  6. Aplikace a funkce:
  7. Výdrž:
  8. Závěr:

Obsah balení:

Krabička Pixel Watch 3 je rozdělena do dvou částí. Tu první obývá samotné tělo hodinek, druhá je poté vyhrazena nabíjecí kolébce s metrovým USB-C kabelem, silikonovému řemínku s dalším rozšiřujícím dílem a potřebné dokumentaci. Celkově je rozbalování hodinek poměrně stylová záležitost, kterou, pokud chcete, je možné si ji náležitě užít.

Obsah balení nových Pixel Watch 3

Obsah balení nových Pixel Watch 3

Autor: Cnews

Parametry:


41mm verze
45mm verze
Rozměry a hmotnost:

41 × 41 × 12,3 mm; hmotnost 31 g

45 × 45 × 12,3 mm; hmotnost 37 g

Zpracování:

displej krytý odolným sklem Gorilla Glass 5, hliníkové tělo, silikonový řemínek

Displej:

1,2" LTPO AMOLED displej s rozlišením 408 × 408 px, jas až 2000 nitů

1,4" LTPO AMOLED displej s rozlišením 456 × 456 px, jas až 2000 nitů

Procesor:

Qualcomm Snapdragon W5 (1. generace)

RAM a vnitřní paměť:

2 GB SDRAM + 32 GB eMMC vnitřního úložiště

Baterie a nabíjení:

307 mAh, výdrž až 36 hodin, nabíjení skrze magnetickou kolébku

420 mAh, výdrž až 36 hodin, nabíjení skrze magnetickou kolébku

Systém, kompatibilita:

Wear OS 5.0 kompatibilní s Android 10.0 a novější

Odolnost:

IP68, voděodolnost do 5 ATM

Funkce:
  • měření kvality spánku
  • kompas, výškoměr, tříosý akcelerometr, gyroskop, barometr, magnetometr,
  • víceúčelové elektronické senzory, monitorování saturace kyslíkem (SpO2), senzor teploty kůže
  • detekce pádu
Konektivita:
  • Wi-Fi 5, 4G LTE a UMTS
  • Bluetooth 5.3
  • NFC
  • GPS, Galileo, Glonass, BeiDou, QZSS

Vzhled a celkové zpracování:

Hned ze začátku vás musím mírně zklamat, pokud jste letos čekali nějaké designové změny. Letošní Pixel Watch 3 jsou co do vzhledové stránky prakticky totožné s loňskými a potažmo i předloňskými modely. Jedinou viditelnou novinkou jsou tak nové barvy řemínků a možnost volby mezi 41mm a 45mm verzí. Mně se do ruk dostala 41mm verze s šedým silikonovým řemínkem, která na ruce perfektně sedí a vypadá elegantně na pánské i dámské ruce.

Pixel Watch 3 vypadají dobře na dámských i pánských rukou

Pixel Watch 3 vypadají dobře na dámských i pánských rukou

Autor: Cnews

Kulaté tělo hodinek zdobí dvojice tlačítek. První vyvedené v otočné korunce a druhé klasické, které se mi ale s nasazenými hodinkami poměrně špatně nahmatávalo. Co se pohodlnosti nošení týče, nemohu si nijak stěžovat. Díky nízké hmotnosti a příjemnému matnému provedení silikonového řemínku jsem často zapomněl, že hodinky mám vůbec na ruce.


Boční straně dominuje otočná korunka společně s tlačítkem

Boční straně dominuje otočná korunka společně s tlačítkem

Autor: Cnews
Spodní strana s patřičnými senzory

Spodní strana s patřičnými senzory

Autor: Cnews

Pixel Watch 3 přicházejí s vlastním řešením výměny řemínku posunutím do strany. Na jednu stranu se jedná o velmi pohodlné a rychlé řešení, na stranu druhou je nutné připravit se na vyšší finanční investici v případě, kdy chcete řemínky často měnit. Výměna je ale skvěle vyřešena a je tak otázkou pár vteřin, navíc u toho nepřijdete o všechny nehty jako u mnohých univerzálních 20mm řemínků.

Pixel Watch 3

Řemínky Pixel Watch 3 barevně ladí s novými Pixel smartphony

Autor: Cnews

O prémiovosti hodinek hovoří nejen jejich precizní zpracování, ale i voděodolnost do 5 ATM a zvýšená odolnost IP68 chránící hodinky proti prachu a vniku tekutin. O krytí displeje se stará odolné sklo Gorilla Glass 5.

Displej:

Poměrně zajímavá nálož novinek se děje u displeje. Nejenže jsou letos hodinky dostupné ve dvou velikostech displeje, nabízejí také nově vyšší maximální jas 2000 nitů a LTPO technologii umožňující plynulou změnu obnovovací frekvence v rozmezí 1 až 60 Hz. Při zobrazování času v Always-on režimu tak dokáže frekvence klesnout až na 1 Hz a logicky tak ušetřit nějaké to procento baterie.

LTPO AMOLED displej kryje odolné sklo Gorilla Glass 5

LTPO AMOLED displej kryje odolné sklo Gorilla Glass 5

Autor: Cnews

Uživatelské rozhraní a ovládání:

Pixel Watch 3 běží stejně jako jeho předchůdci na Wear OS 5.0. Systém běží vlivem slušné hardwarové výbavy svižně a bez sebemenších záseků. Rychle se tak z nabídky aplikací dostanete do příchozích notifikací nebo projdete nastavením, aniž by se hodinky jakkoliv zasekávaly.


Pixel Watch 3 s šedým řemínkem

Pixel Watch 3 s šedým řemínkem

Autor: Cnews
Sundání řemínku je otázkou pár sekund

Sundání řemínku je otázkou pár sekund

Autor: Cnews

Širokou paletu předinstalovaných aplikací je možné přítomností Google Play rozšířit o desítky dalších, a jedinou limitací je tak 32GB eMMC úložiště. Systém nabízí široké možnosti přizpůsobení ciferníku, ovládacího panelu a mnoho dalšího, což ocení zejména hračičkové a ti, kteří musí mít vše vyšperkované do sebemenšího detailu. Pochválit musím rovněž haptickou odezvu, která patří na poli chytrých hodinek mezi jedny z nejlepších na trhu.

Recenze Samsung Galaxy Watch7: špička mezi chytrými hodinkami je ještě lepší s telefony stejné značky Přečtěte si také:

Recenze Samsung Galaxy Watch7: špička mezi chytrými hodinkami je ještě lepší s telefony stejné značky

Pro pohyb v systému si ve valné většině vystačíte s otočným kolečkem, které plní funkci scrollování. Jeho stisknutím otevřete seznam aplikací, dvojklikem přejdete k aktivaci vaší karty pro placení. Tlačítko pod kolečkem slouží ve výchozím nastavení pro otevření nedávno spuštěných aplikací, jeho dlouhé podržení aktivuje asistenta Google.

Zatímco Pixely se pyšní 7letou softwarovou podporou, v případě hodinek Google tuto podporu skrouhnul na pouhé 3 roky.

Aplikace a funkce:

Jak už jsem zmiňoval výše, hodinky přichází se systémem Wear OS 5.0 nabitým aplikacemi a všemožnými funkcemi, až je jednoduché se v nich na první pohled ztratit. Mimo standardní funkce hodinek jako měření životních funkcí, kvality spánku nebo hladiny stresu měří hodinky také teplotu vaší kůže nebo saturaci kyslíkem.

Pro většinu funkcí spojených se zdravím hodinky těsně spolupracují s Fitbit, jejíž aplikaci si budete muset rovněž do telefonu nainstalovat. Pro zobrazení všech detailů sice musíte znovu vytáhnout peněženku a připlatit si za Fitbit Premium, i bez předplatného ale hodinky dokáží zobrazit poměrně komplexní řadu údajů o vašem pohybu, tělesné kondici i celkovém zdraví.

Pixel Watch 3 (41mm) s šedým řemínkem

Pixel Watch 3 (41mm) s šedým řemínkem

Autor: Cnews

Mimo to máte k dispozici ranní přehledy s diagnostikou vaší denní energie (alternativa k Body Battery od Garminu), vlastního „trenéra“ s personalizovanými tréninky pro různé sporty. Hodinky dokonce dokáží rozpoznat ztrátu vašeho pulzu a při správném nastavení dokáží samy zavolat o pomoc.

Díky Wear OS nejste limitovaní prakticky ničím, a pokud vaši oblíbenou aplikaci pro hudbu nebo sport nenajdete už předinstalovanou v hodinkách, s největší pravděpodobností ji najdete v obchodu s aplikacemi. Z nových funkcí stojí za zmínku například záznam z kamer Nest, ovládání domovního zvonku a Google TV pomocí hodinek nebo možnost nahrávání zvuku skrze aplikaci Recorder, který se následně sám posílá do telefonu pro přehrání.

Recenze Pixel 9: bezbolestný přechod z iPhonu na Android ověšený umělou inteligencí Přečtěte si také:

Recenze Pixel 9: bezbolestný přechod z iPhonu na Android ověšený umělou inteligencí

Recenze Pixel 9 Pro XL: prémiový smartphone s potenciálem obrátit jablíčkáře na víru Androidu Přečtěte si také:

Recenze Pixel 9 Pro XL: prémiový smartphone s potenciálem obrátit jablíčkáře na víru Androidu

Výdrž:

Bohužel výdrž je roky slabou stránkou prakticky všech hodinek s Wear OS a ani nové Pixel Watch 3 nejsou výjimkou. Google u obou verzí (41 a 45 mm) udává stejnou výdrž až 36 hodin bez Always-on i přesto, že velikost baterie u jednotlivých modelů liší (307 a 420 mAh). Pokud si necháte zobrazit čas neustále, klesá výdrž na 24 hodin.

Google vyřešil nabíjení elegantně a nešťastně zároveň

Google vyřešil nabíjení elegantně a nešťastně zároveň

Autor: Cnews

V praxi při aktivním používání procenta mizí před očima, a pokud si budete užívat všech funkcí, dennímu nabíjení se nevyhnete. O dobití šťávy se stará magnetická kolébka s poněkud nešťastně vyřešenou čtveřicí pinů. Bohužel právě díky nim se mi často stalo, že jsem hodinky nepřipojil správně a ony se přes noc vůbec nenabily.

Zde vidím velký prostor pro zlepšení, jelikož bezdrátové nabíjení u jiných výrobců je zkrátka pohodlnější. Kostrbatější nabíjení hodinky naštěstí vynahrazují podporou rychlonabíjení. Do poloviny je nabijete za přibližně půl hodinky, do plna je pak stačí nechat v nabíječce přibližně hodinku.

Detail na napájecí puk s čtveřicí pinů

Detail na napájecí puk s čtveřicí pinů

Autor: Cnews

Závěr:

Chytré hodinky Pixel Watch 3 přinášejí odpověď pro ty, kteří hledají komplexní zařízení na svoji ruku. Přestože se hodinky více podobají konkurenčním Apple Watch, než by samy chtěly, jejich širší kompatibilita napříč všemi Android zařízeními z nich dělá vhodnější společníky pro ty, kteří se chtějí naplno ponořit do ekosystému Googlu.

CS24

Někomu může vadit nedostatečný mezigenerační upgrade designu nebo prakticky nulové inovace, co se vzhledu týče, na druhou stranu proč měnit něco, co v zásadě funguje skvěle. Precizní zpracování s přehršelem funkcí tak malinko kazí slabší výdrž nebo nešikovně vymyšlené nabíjení.

Pixel Watch 3 startují na ceně 9990 Kč za menší 41mm verzi. Za větší 45mm si pak v případě zájmu připlatíte o další tisícikorunu navíc. To na jednu stranu není za chytré hodinky extra málo, na stranu druhou pokud jste naplno ponořeni do ekosystému Googlu, dávají nové Pixel Watch 3 největší smysl a nejvíce vám dokáží ulehčit od každodenních úkolů.

Líbilo se mi:
Nelíbilo se mi:

+ vynikající zpracování a příjemný silikonový řemínek

- správné upevnění nabíjecího puku vyžaduje cvik

+ voděodolnost do 5 ATM a odolnost IP68

- horší výdrž spojená s Wear OS

+ svižný chod díky vysokému výkonu

- pro někoho vyšší cena

+ Wear OS se všemi jeho funkcemi a vychytávkami

+ hluboké propojení s ekosystémem Googlu

+ krásně čitelný displej i na přímém slunci

+ precizní a spolehlivá konektivita

+ rychlé nabíjení