Hlavní navigace

Recenze sluchátek Samsung Galaxy Buds3 Pro: jízdenka do světa výborného ANC s přestupem u umělé inteligence

Sdílet

Samsung Galaxy Buds3 Pro přichází s odvážnou designovou proměnou a špičkovým ANC, které vás odřízne od všudypřítomného okolního rozruchu. Kromě toho nabízejí celou škálu lákavých funkcí, z nichž ty nejatraktivnější si však naplno vychutnají jen majitelé telefonů Samsung.
Co se dozvíte v článku
  1. Vzhled:
  2. Parametry:
  3. Kvalita hudby:
  4. Aplikace a ANC:
  5. Ovládání:
  6. Výdrž:
  7. Hodnocení:

Vzhled:

Sluchátka Galaxy Buds3 Pro poutají na první pohled zejména originálním designem napájecího pouzdra, jehož vrchní část je zcela průhledná a poskytuje tak podívanou přímo do svých útrob. Mimo průhledné víko je krabička oválného tvaru s párovacím tlačítkem a USB-C konektorem na spodní straně. Oproti předchozí generaci tak nové Buds3 Pro poměrně razantně mění svůj designový jazyk.

Nová sluchátka Samsung Galaxy Buds3 Pro doznala oproti předchozí generaci značných designových změn

Nová sluchátka Samsung Galaxy Buds3 Pro doznala oproti předchozí generaci značných designových změn

Autor: Cnews

Sluchátka jsou dostupná pouze ve dvou barevných variantách – stříbrné a mnou testované bílé barvě. Po otevření víka se dostanete k samotným sluchátkům, která nyní (stejně jako pouzdro) prošla oproti minulé generaci značnou přeměnou. Nyní se sluchátka více podobají klasickým AirPods Pro 2, avšak s ostřejšími rysy a černým pruhem přes obě nožky. V nich se navíc mimo porty pro nabíjení schovává také světelný pruh Blade Lights, s jehož pomocí můžete rozzářit své uši při poslechu, případně si nechat sluchátka rozsvítit při jejich hledání.

Sluchátka se pyšní zvýšenou odolností IP57, tedy částečnou odolností vůči prachu a ochraně proti ponoření do hloubky 1 metru po dobu maximálně 30 minut. Se sluchátky se tak nemusíte bát sportovat nebo si je vzít na nějaké vodní radovánky. Osobně mi moc nevyhovuje jejich lesklý povrch (stejně jako pouzdra), jelikož v horkých letních dnech sluchátka do jisté míry (stejně jako pouzdro) kloužou v ruce. Rovněž dávání sluchátek do pouzdra není vyřešeno úplně nejintuitivněji a zpočátku bude chtít trochu cviku.


Samotná sluchátka se díky přítomnosti nožiček více podobají AirPods než kdykoliv dříve

Samotná sluchátka se díky přítomnosti nožiček více podobají AirPods než kdykoliv dříve

Autor: Cnews
Piny pro nabíjení najdete ve spodní části nožiček

Piny pro nabíjení najdete ve spodní části nožiček, které jsou i vzájemně barevně odlišeny

Autor: Cnews

Parametry:

Frekvenční rozsah:

nespecifikováno

Reproduktor:

duální zesilovač a dvoupásmový reproduktor (basový a výškový)

Připojení:

Bluetooth 5.4

Kapacita baterie:
  • sluchátka: 53 mAh
  • pouzdro: 515 mAh
Nabíjení:

nespecifikováno

Výdrž:
  • ANC zapnuto: 6 + 26 hodin
  • ANC vypnuto: 7 + 30 hodin
ANC:

aktivní ANC, režim volání, dynamický EQ

Zvýšená odolnost:

IP57

Funkce:
  • automatické pozastavení hudby
  • světelné indikátory na bocích
  • Samsung Seamless kodek (až 24 bitů / 96 kHz)
  • paralelní připojení ke 2 zařízením
  • Galaxy AI upravující zvuk na míru uším
  • režim poslechu a rozhovoru (na podporovaných Samsung zařízeních)
  • Funkce 360 Audio, PC Auto Switch, Auracast
  • ovládání pomocí gest nebo hlasových příkazů
Rozměry a hmotnost:
  • sluchátko: 18,1 × 19,8 × 33,2 mm; 5,4 g
  • pouzdro: 48,7 × 58,9 × 24,4 mm; 46,5 g

Kvalita hudby:

Kvalita hudby nových Galaxy Buds3 Pro je po mě i po desítkách hodin používání stále lehce rozporuplná. Na jednu stranu nabízí sluchátka nespočet funkcí posouvajících kvalitu zvuku na úroveň daleko dražších sluchátek, na straně druhé mi ve výchozím nastavení přišel zvuk mírně plošší bez basové složky, na kterou jsem zvyklý ze svých sluchátek Sony WF-1000XM5.

Sony WF-1000XM5: opět nejlepší TWS sluchátka? (recenze) Přečtěte si také:

Sony WF-1000XM5: opět nejlepší TWS sluchátka? (recenze)

Uvnitř sluchátek se ukrývá duální zesilovač společně s 2pásmovým reproduktorem (výškový a basový). Pokud používáte sluchátka s podporovanými zařízeními (Samsung telefony), můžete si užívat 24b/96kHz Samsung Seamless kodek společně s podporou 360° prostorového zvuku, který funguje překvapivě výborně. V opačném případě si absencí LDAC nebo aptX kodeku užijete poslech maximálně s klasickým AAC kodekem.

Detail na pouzdro i sluchátko Samsung Galaxy Buds3 Pro

Detail na pouzdro i sluchátko Samsung Galaxy Buds3 Pro

Autor: Cnews

Skrze mobilní aplikaci je k dispozici i ekvalizér, u nějž doporučuji pro lepší basový zážitek aktivovat režim Dynamický nebo Zesílení basů. Tyto dva režimy pro mě osobně dost vylepšují celkovou kvalitu zvuku, ovšem pro obyčejný poslech mluveného slova bohatě postačí základní nastavení.

Aplikace a ANC:

Nedílnou součástí nových Galaxy Buds3 Pro je i mobilní aplikace Galaxy Wearable. Právě skrze ni totiž nastavujete veškeré funkce sluchátek, a to včetně ANC a dalších vychytávek. Díky její přehlednosti se v aplikaci zorientujete za pár minut. V hlavním menu máte k dispozici rychlé nastavení ANC, pod jednotlivými kategoriemi se pak ukrývá zbytek funkcí od 360° zvuku až po QoL (quality of life) funkce zpříjemňující samotné používání.


Mobilní aplikace Galaxy Wearable nabízí přehledné rozhraní

Mobilní aplikace Galaxy Wearable nabízí přehledné rozhraní

Autor: Cnews
Dvojice mikrofonů za pomoci umělé inteligence odvádí perfektní práci při zapnutém ANC

Dvojice mikrofonů za pomoci umělé inteligence odvádí perfektní práci při zapnutém ANC

Autor: Cnews

Bohužel ne všechny funkce jsou dostupné pro všechny a těch nejdůležitějších (360° zvuk, normalizaci hlasitosti nebo aktivaci nejvyššího bitrate společně se Samsung Seamless kodekem) si mohou užívat pouze majitelé Samsung zařízení. Pro uživatele smartphonů jiných značek jsou tyto funkce bohužel utopií, což je trochu škoda.

Další omezování se týká funkcí umělé inteligence, na které tato sluchátka v propagačních materiálech tak staví. Přestože optimalizace ANC za pomoci umělé inteligence funguje až na výjimky velmi dobře, ostatní funkce Galaxy AI jsou dostupné pouze na úzké spektrum nejnovějších smartphonů řady Galaxy S24 a skládaček ZFold a ZFlip. Ostatní uživatelé mají zkrátka smůlu (nehledě na nedostupnost češtiny).


Některé funkce jsou omezeny pouze pro majitele Samsung telefonů

Některé funkce jsou omezeny pouze pro majitele Samsung telefonů

Autor: Cnews
Skrze ekvalizér do značné míry zlepšíte celkovou kvalitu hudby

Skrze ekvalizér do značné míry zlepšíte celkovou kvalitu hudby

Autor: Cnews
Díky široké ploše na sluchátkách je k dispozici i široká paleta gest

Díky široké ploše na sluchátkách je k dispozici i široká paleta gest

Autor: Cnews
Podrobnější nastavení sluchátek

Podrobnější nastavení sluchátek

Autor: Cnews

Abych nekončil negativně, dovolím si ještě pochválit ANC. To totiž funguje velmi dobře a skrze aplikaci (potažmo gesta) máte k dispozici hned tři různé režimy – plnohodnotné ANC, adaptivní režim a režim okolního zvuku. Osobně jsem nejvíce používal adaptivní režim, který pomocí výše zmíněné AI skvěle rozpoznával zvuky v pozadí a staral se o jejich eliminaci.

Funkce jako detekce sirény, pozastavení hudby po vyjmutí sluchátek z uší nebo detekce hlasu mluvícího na vás pak beru v kategorii dražších prémiovějších sluchátek jako samozřejmost.

Ovládání:

Detail na osvětlení Blade Lights

Detail na osvětlení Blade Lights

Autor: Samsung

Samsung Galaxy Buds3 Pro nabízejí díky přítomnosti nožiček řadu více či méně intuitivních gest. Nejvíce intuitivní je nejspíše potažení prstem nahoru či dolů po nožičce pro změnu hlasitosti. Jednoduchým klepnutím pozastavíte přehrávání, dvojklikem přejdete na další skladbu, trojklik vás odkáže na skladbu předcházející.

Volitelné akce na vás čekají při stisknutí a potažení směrem dolů. V případě tohoto gesta si můžete pro každé sluchátko nastavit jinou akci (změna ANC režimu, otevření tlumočníka, asistenta Bixby, aplikace Mindfulness pro meditaci nebo Spotify). Pokud se ve vás náhle probudí extrovert, stačí na pár sekund podržet obě sluchátka v rukou, čímž se aktivuje jejich podsvícení, a vy tak můžete nejen poslouchat, ale i zářit. Stejným postupem podsvícení také deaktivujete.

Výdrž:

Oproti předcházející generaci si letošní Galaxy Buds3 Pro značně polepšila, co se výdrže týče. Uvnitř každého sluchátka se ukrývá 53mAh baterie, která podle Samsungu poskytne výdrž až 6 hodin při aktivním ANC, v případě jeho vypnutí je možné výdrž prodloužit o další hodinku. O nabíjení se stará pouzdro s 515mAh baterií, které je možné nabíjet jak USB-C kabelem, tak i bezdrátově, za což Samsung chválím.

ANC zapnuto
ANC vypnuto

až 6 + 26 hodin

až 7 + 30 hodin

Hodnocení:

Sluchátka Samsung Galaxy Buds3 Pro jsou příjemným překvapením v letošním portfoliu Samsungu. Osobně jsem problém spojený s nepříliš valnou kvalitou zpracování, s kterou se tato sluchátka od zahájení (a následného stažení z prodeje) potýkají, nikterak nepocítil, a přestože sluchátka už notných pár týdnů používám, stále vypadají jako nová. Samsung už nicméně na opravě zapracoval a proslýchá se, že sluchátka co nevidět opět uvede znovu do prodeje.

Pokud se vám tedy nové Galaxy Buds3 Pro líbí, jejich koupí neprohloupíte. Obzvláště vám pak sluchátka doporučím v momentě, kdy jste majitelem některého Samsung smartphonu. Obzvláště pak v případě, kdy vlastníte některý z podporovaných Samsung smartphonů, jelikož právě vy získáte přístup ke všem funkcím Galaxy AI. Celkově vzato představují sluchátka slušnou mezigenerační evoluci a krok vpřed vstříc umělé inteligenci.

MMF24

Pokud bych měl sluchátkům něco vytknout, bude to absence kvalitnějších kodeků a nedostupnost všech funkcí pro smartphony jiných značek. Tímto krokem je i vidět snaha Samsungu cílit na věrné fanoušky své značky. Těm ostatně mohu tato sluchátka jen a jen doporučit.

Líbilo se mi:
Nelíbilo se mi:

+ stylový přepracovaný design

- ty nejlukrativnější funkce pouze pro Samsung telefony

+ Samsung Seamless kodek s výbornou kvalitou zvuku (u Samsung telefonů)

- absence aptX nebo LDAC kodeku

+ zvýšená odolnost IP57

 - 

+ perfektní ANC s několika režimy

 - 

+ vysoká výdrž a bezdrátové nabíjení

+ široké možnosti přizpůsobení

+ chytré funkce Galaxy AI

+ 360° audio funguje skvěle