Hlavní navigace

Názor k článku Ředitel Českého rozhlasu chce navýšit koncesionářský poplatek na 60 Kč od vanuch - Pro Redmarx (Wiki): "Koncesionářský poplatek (poplatek z přijímače)...

  • 16. 12. 2021 19:56

    vanuch

    Pro Redmarx (Wiki): "Koncesionářský poplatek (poplatek z přijímače) je poplatek, který v řadě zemí slouží k úplnému nebo částečnému financování televizního či rozhlasového vysílání (veřejnoprávních médií) a je vybírán za příjem televizního a rozhlasového signálu nebo za vlastnictví takového přijímače. Tím, že je financování odděleno od vlivu státního rozpočtu, je koncesionářský poplatek považován za garanci nezávislosti médií."

    Neplatí se tedy za ČRo, nebo ČT, ale za vlastnictví přijímače.
    To znamená, že jestli třeba nevlastníte ani auto, které má rádio, nemáte hi-fi věž, nebo TV, tak asi poplatky platit nemusíte.

    Chápu, že jsou mezi námi i lidé (sami si říkají flastenci), kteří domácímu zpravodajství nevěří, ale naopak věří vysílání třeba z dezinformační Primy, hltají a šíří dezinformace ze soc. sítí, nebo dokonce z Ruska, pro ně to musí být opravdu těžké, žít v relativně svobodné zemi, věřte, že je opravdu mnoho slušných a po svobodě toužících lidí třeba v tom mafiánském Rusku, kteří by si to tady s vámi rádi vyměnili. :-)