Hlavní navigace

Názor k článku Ředitel Českého rozhlasu chce navýšit koncesionářský poplatek na 60 Kč od tynyt - Chci tím říct to, že co přijde tobě...

  • 17. 12. 2021 11:33

    tynyt

    Chci tím říct to, že co přijde tobě aktivistické, může jiným připadat úplně normální.

    A zcela upřímně, pokud je pravda to, že Obzinová byla v redakci Primy ve funkci soukromého cenzora, tak ve veřejnoprávním médiu nemá co pohledávat. Je to naprosté nepochopení toho, že lidé, kteří se propůjčili k tomu, aby omezovali šíření plurality (to je btw slovo, které z naší řeči prakticky zmizelo), nemají ve veřejnoprávním médiu co dělat. Jejich (podřadné) místo je v komerčních stanicích, které šíří agendu svých vlastníků. Proto je také nápad aby si veřejnoprávní média "vydělávala" sama špatný, protože se tím automaticky dostanou do vlivu potenciálních inzerentů.

    A toto já nepovažuji za žádný aktivismus, ale prostou obranu plurality. Novinář veřejnoprávního prostoru by měl dbát na několik věcí: 1. faktickou a věcnou správnost vše informací (i těch obdržených od interviewovaných lidí). 2. Na pluralitu, vždy mít protiváhu, oponenta, pokud se jedná o prezentaci názorů a postojů. A za 3. neblokovat tok informací, avšak odlišovat podstatné od nepodstatného.

    Nakonec dodám, že si mi rozhodně všechny výstupy zpravodajství veřejnoprávních médií nelíbí, ale to je naopak znak toho, že fungují v rámci veřejné služby.