Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ředitel Českého rozhlasu chce navýšit koncesionářský poplatek na 60 Kč. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 12. 2021 19:27

    tynyt

    DědekHřib: že s tebou v tomto punktu souhlasí Gogo a Crha (ten obzvláště) by tě mělo trknout.

    Já jen dodám jednu věc: aktivismus není nic špatného, toto ohazování aktivistů močkou tady rozjel starý Klaus, kterému se nelíbilo, že se někdo pokouší brát mu moc. A já jednoznačně musím v tomto konkrétním případě zcela jednoznačně souhlasit, že Obzinová, která se znemožnila svým angažmá v Primě, nemá nárok šéfovat zpravodajství ve veřejnoprávní instituci (ten důvod je prostý a jasný: v minulosti selhala jako novinář). A to je ten rozdíl. Ředitel veřejnoprávního média rozhodně není nějaký absolutní pán, přímo delegovaný vlastníkem. A tedy je zcela legitimní, když zaměstnanci s jeho očividně špatnou volbou nesouhlasí, protože i tito zaměstnanci jsou přeneseně "vlastníky" - podobně jako zbytek národa. ČT nebo ČRo nejsou soukromé, ale taky ani státní. Jsou to poslední brzdy před plnou privatizací mediálního prostoru, proto je velmi důležité aby v těch organizacích nepracovali na vedoucích pozicích lidé, kteří už dříve prokazatelně omezili svobodný přístup k informacím.