Hlavní navigace

Reeven přestavil čtyři nové chladiče CPU. Od low-profile až po high-end [CeBIT]

5. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nestává se tak často, aby výrobce chladičů představil najednou hned několik nových poměrně různorodých modelů. Reeven se nějakými nepsanými pravidly ovšem neřídí a představil rovnou čtyři nové chladiče procesoru.

 Reeven Brontes

Reeven Brontes Reeven Brontes Reeven Brontes

Reeven Brontes měří 105 × 114 × 59 mm a váží 325 gramů. Už podle rozměrů je jasné, že se jedná o low-profile chladič určený především do malých skříní. Odvod tepla ze základny do hliníkového pasivu má na starosti čtveřice heatpipe s průměrem 6 mm. Dodávaný ventilátor má průměr 100 mm a tloušťku pouhých 12 mm.

Reeven Steropes

Reeven Steropes Reeven Steropes Reeven Steropes 

Druhá představená novinka nese označení Reeven Steropes. Opět se jedná o low-profile chladič, čemuž napovídají i rozměry 125 × 129 × 60 mm a hmotnost 470 gramů. Proti předchozímu modelu nabízí navíc jednu heatpipe pro odvod tepla ze základny a také větší ventilátor, který má nyní průměr celých 120 mm. Oba dva zmíněné modely jsou kompatibilní s většinou dnešních socketů (Intel LGA 775, 1150, 1155, 1156, 1366 a AMD AM2(+), AM3(+), FM1, FM2).

Reeven Ouranos

Od low-profile chladičů se přesuneme ke klasickým věžovitým modelům. První z nich nese název Reeven Ouranos. Jeho rozměry jsou 143 × 95 × 172 mm, hmotnost se zastavila na hodnotě 955 gramů. Pro odvod tepla ze základny do pasivu vsadil výrobce na kombinaci dvou 8mm a tří 6mm heatpipe.

Reeven Ouranos Reeven Ouranos Reeven Ouranos 

Ochlazování hliníkových lamel pasivu má na starosti dodávaný 140 mm ventilátor. Tentokrát již výrobce nepoužil tenký model, setkáte se zde se standardní tloušťkou 25 mm. Maximální hlučnost dosahuje hranice 36,4 dBA, kdy ventilátor točí 1700 ot./min. Samozřejmostí je PWM regulace.

Reeven Okeanos

Poslední představená novinka nese označení Reeven Okeanos a bude se jednat o vlajkovou loď výrobce. Podobně jako konkurence i Reeven vsadil na koncept dvou oddělených pasivních věží, mezi kterými je prostor pro ventilátor. Rozměry 140 × 135 × 163 mm a hmotnost 1145 gramů tedy moc nepřekvapí, konkurenční modely jsou na tom zhruba stejně. Teplo z měděné základny odvádí šestice heatpipe. Čtyři z nich mají průměr 6 mm zbývající dvě mají 8 mm.

Reeven Okeanos Reeven Okeanos Reeven Okeanos

Profukování pasivu zajišťují dva dodávané ventilátory. První je osazen uprostřed chladiče mezi dvě věže hliníkového pasivu. Druhý je nainstalován vpředu chladiče a má průměr 120 mm. Jak Okeanos tak Ouranos jsou kompatibilní se všemi dnešními sockety.

 

CS24

K oficiálnímu představení všech zmíněných chladičů by mělo dojít na nadcházejícím veletrhu CeBIT. Ceny ani datum uvedení na trh tedy zatím neznáme a můžeme pouze čekat, až výrobce tyto data zveřejní. Špatnou zprávou ale je, že Reeven zatím nemá u nás oficiální zastoupení a budete tedy nejspíš muset objednávat ze zahraničí, případně sáhnout po konkurenčním řešení.

Zdroj: Reeven