Hlavní navigace

Rekord: ke komunikační síti Skype bylo připojeno 45 milionů lidí současně

15. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzhledem k tomu, že se komunikační službě Skype daří stále lépe, není velkým překvapením čerstvě odhalený rekord. Letos jsme vás informovali o tom, že k síti bylo souběžně připojeno 35 milionů uživatelů, o něco později jsme hlásili 40 milionů. Na další rekord jsme si museli několik měsíců počkat (o prázdninách používají lidé počítače méně), ale nyní již můžeme říct, že předchozí hranice byla pokořena. Minulý týden bylo v jediný okamžik připojeno 45 469 977 milionů lidí. V letošním roce používanost Skypu rostla přímo raketově.

Prozatím se dosud zvedla o 70 %. V roce 2011 pak za stejné období Skype zaznamenal nárůst „pouhých“ 30 %. Ačkoli služba v srpnu oslavila již deváté narozeniny, teprve nyní se rozjíždí opravdu ve velkém. Od letošního června do dubna lidé v síti provolali rekordních 115 miliard minut. Microsoft, nový vlastník Skypu, chce komunikátor integrovat do svého portfolia, především do webmailu Outlook.com. K navýšení o poslední tři miliony uživatelů údajně došlo v jediném měsíci, což znamená, že síť rostla rychleji něž kdy dřív.

 

MMF24

Postupně se logicky zvyšuje počet uživatelů připojených minimálně jedenkrát za měsíc. Před rokem v říjnu jich bylo 200 milionů, letos v červnu zase 250 milionů. Tempo růstu se zvyšuje.

Zdroj: TechCrunch