Hlavní navigace

Remasterovaná verze Age of Empires tento týden nevyjde. Hráči musí čekat

16. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hra Age of Empires vyšla již v roce 1997 a šlo o jednu z prvních real-time strategií, které nebyly fantasy, ale zakládaly se na historických reáliích. Hráč provedl svou civilizaci (v původní hře jich bylo 12, další 4 přibyly v datadisku) vývojem z doby kamenné do doby železné. Microsoft letos na veletrhu E3 oznámil, že k dvacetiletému výročí vydá remasterovanou verzi. Age of Empires: Definitive Edition přinese původní hru i rozšíření Rise of Rome v nové grafice s podporou rozlišení 4K. Nový je herní komentář, opětovně byly orchestrem nahrána hudba, přibyl online multiplayer přes Xbox Live, podpora achievementů a podle Microsoftu byla výrazně upravena též hratelnost. Populační limit vzroste na 250–300 obyvatel, přibydou další úrovně odzoomování, pravým klikem bude možné mapu rychle posouvat, bude možné vybrat nezaúkolované vojenské jednotky i vesničany, úkoly také půjde řadit do fronty. Funkcí má být ještě více.

Hra se již dostala k prvním betatesterům, ale vývoj pravděpodobně nejde podle plánu a tvůrce čeká ještě hodně práce. AoE: DE měla původně vyjít 19. října, ale místo toho přijde nejdříve začátkem roku 2018. Přesné datum vývojáři neoznámili. Pouze řekli, že přizvou další tisíce betatesterů, aby pomohli vyladit singleplayerovou kampaň i multiplayer.

MMF24

Microsoft na Gamescomu prozradil, že Definitive Edition se dočkají také Age of Empires II a III. Kromě toho vyjde nový díl Age of Empires IV.