Hlavní navigace

Režim „Kiosk mode“ byl objeven ve Windows 8.1 Pro Preview Build 9374

22. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Úniky se stupňují. Nehotová Windows 8.1 opět unikla a tentokrát se na síti objevilo sestavení s označením Pro Preview Build 9374. Ačkoli na novinky oproti dřívějšímu sestavení č. 9369 příliš bohaté není, jedné věci si nadšenci všimli. Oživené Osmičky obsahují funkci s názvem Kiosk mode. Název mluví za sebe. V tomto režimu se Windows omezují na použití jediné aplikace. Funkce je tak teoreticky využitelná například i v bankomatech a jim podobných zařízeních, kde je žádoucí pracovat s jedinou konkrétní aplikací.

Tip: Seznamte se s novinkami ve Windows 8.1 v přehledovém videu. Možná přijde i ReFS

Aplikace je spuštěna automaticky, po zapnutí počítače. Správci budou zřejmě moci omezit i další systémové funkce. Prozatím vidíme pouze náznaky, vývojáři ještě potřebují čas na dokončení zvláštního režimu. Také toto nastavení naleznete v dotekové verzi Ovládacích panelů.

 

Jisté zvěsti naznačují, že spouštění na pracovní plochu bude svázáno právě s tímto režimem, normálně by proto nebylo dostupné. To by jistě řadu uživatelů, kteří doufali ve zvrat, zklamalo. V uvedeném sestavení každopádně funkce stále není dostupná, takže jak to vlastně bude, si ověříme v budoucnu.

Kiosk mode v nehotových Windows 8.1
Kiosk mode v nehotových Windows 8.1| Foto: Neowin

Zdroj: WinBeta