Hlavní navigace

RIM udělal z PlayBooku tablet, konečně vydal OS 2.0

21. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Majitelé tabletu od tvůrců BlackBerry se dnes konečně dočkali důležitého updatu operačního systému postaveného na QNX. Půlgigabajtový balík udělá z PlayBooku zařízení vhodné i pro majitele zařízení bez ostružiny ve znaku.

PlayBook OS 2.0 přináší kompletní funkci PIM, tedy kalendář, kontakty a e-mail. To dříve bylo možné používat pouze při spojení se smartphonem BlackBerry. Nové aplikace mají navíc integrovanou podporu Twitteru, Facebooku a LinkedInu. Unifikovaná e-mailová schránka sbírá na jedno místo zprávy z několika různých adres, a to včetně sociálních sítí. V kalendáři jsou také vidět události z Facebooku apod.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Aktualizovaná byla aplikace BlackBerry Bridge, která pomocí Bluetooth spojuje telefon s tabletem. Jednou z novinek je, že chytrý telefon RIMu teď může fungovat jako klávesnice a myš pro PlayBook. Přes profily Bluetooh HID bude zřejmě možné použít i další periferie.

Softwarová klávesnice se zase naučila poslouchat uživatele, tím se zlepšovat. Nechybí ani slovník pro dokončování slov a autokorekce. Nových editačních funkcí se dočkala aplikace pro Documents to Go práci s textovými dokumenty, tabulkami a prezentacemi.

KL24

Update přinesl i několik oprav a menších funkcí. A pokud něco chybí, dalších více než 60 000 aplikací se nachází v App Worldu. Američané si navíc mohou užít nově spuštěného obchodu s filmy, kde je asi 10 000 snímků.

Zdroj: RIM

Byl pro vás článek přínosný?