Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku RIP: MiniDisc po 21 letech končí, Sony ukončuje výrobu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 11. 2012 23:57

    ntdrt (neregistrovaný)

    Kapacita je naprosto vedlejší, já mluvím o systému, nepotřebuju kapacitu, potřebuju rychlost. Srovnávat HDD a SSD v cena/kapacita je nesmysl. Jsou to dvě rozdílná zařízení, které v tomhle smyslu plní úplně jiný úkol.


    Jedna aplikace sama o sobě nic nežere ale já nepracuji s jednou aplikací. Klasická situace kdy mám rozdělenou práci a chci se podívat na internet, zapnu Firefox, fronta disku letí na 100% a čekám. Supr, konečně se to překousalo tak kliknu na internetu na PDF a zase čekám na ten hloupý disk. A tak dále...


    Tohle si  musí člověk vyzkoušet sám: až budete na něco čekat, mkněte čemu dochází dech. Procesr? Grafická karta? NE! Disk... Stačí se kouknout na PC, jak tam ta dioda pěkně bliká.


    V praxi je to samozřejmě jiné, když se kouknu na čem pracují lidé kolem mě, že mají 1 GB ve swapu a absolutně zasekaný počítač... To je ale zase něco jiného... Já chtěl říct, že pro každého člověka, který běžně používá pc, dává SSD smysl.