Hlavní navigace

Ritot je chytrý náramek, který aktuální čas a notifikace promítá na ruku

14. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chytrých hodinek existuje dost, ale všechny jsou si dost podobné, nepočítáme-li design. Ostatně, v čem by se měly lišit, že? To naznačují chytré hodinky Ritot. Vlastně spíš náramek. Zatímco jsme zvyklí na malý displej, inženýři v tomto případě počítají s projekcí na ruku. Vaše pokožka poslouží jako podklad k promítnutí aktuálního času a jakýchkoli notifikací.

Promítat se logicky nebude celý den. Jedním klepnutím si vyberete z dvaceti barev. Jedním dotykem rovněž zahájíte promítání, které potrvá 10 sekund. Druhou možností bude zatřást zápěstím, což zní jako fajn způsob aktivace. Otázkou zůstává, jak často se hodinky aktivují nechtěně. Výrobce se dušuje, že projekce vám a kůži neškodí žádným způsobem.

 

Co už u takového konceptu budete řešit, je kompatibilita s levou a pravou rukou. Nebojte se, přístroj bude vhodný pro praváky i leváky. Designově by měl sedět oběma pohlavím, navíc bude fungovat pod vodou. Patrně se chystáte zeptat, jak to vypadá s výdrží. Současné chytré hodinky musíme nabíjet nejdéle jednou za několik dní.

Ritot by měl vydržet měsíc v pohotovostním režimu, zatímco v režimu projekce slušných 150 hodin. Přeci jen, projekce nebude stálá, takže vyhlídky na ne tak časté nabíjení dle mého názoru vyhlíží docela dobře. Dále je dobré zmínit, že podporovány budou mobily s iOS, Android a Windows Phone.

Náramek Ritot zatím není k dipozici v normálním prodeji. Autoři nápadu shánějí peníze na Indiegogo. Zbývá ještě 39 dní a místo požadovaných 50 000 už vybrali přes 130 000 dolarů. Pokud vás idea zaujala, za 120 dolarů dostanete jeden kus. Za poštovné už nic dalšího platit nebudete. Zásilky budou expedovány v únoru 2015, pokud plány vyjdou.

CS24

Zdroj: Indiegogo via Neowin