Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Plány Intelu: 7nm procesory Lunar Lake s novou architekturou, už se objevily v ovladačích. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 9. 3. 2021 17:07

    tombomino

    "Ten, kdo si platí Photoshop, si asi nekoupí ten nejpomalejší notebook. "
    .. argumentace ad absurdum... I kdyz lide pouzivaji pro photoshop daleko vetsi sroty, nez "nejpomalejsi" notebooky, tak to neni argument. Chtel jste priklad, dal jsem jej Vam.
    "S tím csv souborem to moc nechápu. To má být něco náročného? "
    .. je to opet priklad vyuziti vice jak 2T jednou ulohou. Vy si nepamatujete, na co jste se psal? A ano, muze to byt narocne. Je rozdil jestli importujete 100 nebo 100.000 a nebo taky 1.000.000 radku. A jestli to delate jednou denne nebo jednou za pet let je bezpredmetne, protoze jde o vytizeni CPU.
    "Když se na ty 2+8 čipy dívám ze svého pohledu, tak úsporná jádra zajistí nižší spotřebu v idle"
    .. o tom zacinam trochu pochybovat. Takhle to bude idealne fungovat u Apple, kde tam ty mensi jadra opravdu plni ulohu "stand by", kdezto v te konfiguraci Intelu to tak neni a tvari se jako neco, co vlastne ten vykon zvysuje. V tomto pripade 2-8 se snad da bavit i o tom, ze ta mala jadra mohou mit vetsi celkovy vykon, nez ta velka. Jinak by jich tam necpal 8, ale max treba 4 stejne jako to jabko.
    "proti současnému dvoujádru to ještě navíc přihodí i ten MT výkon,"
    .. ano proti 2jadru to bude posun, ale ve stejne TDP kategorii mate dneska plnohodnotne 8C od AMD uz ve druhe generaci...