Hlavní navigace

Rok po T-Mobilu je možné v Play Storu od Googlu platit také přes fakturu O2

3. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Za týden to bude přesně rok, co mohou zákazníci T-Mobilu platit za obsah v Google Play Storu pomocí kreditu z předplacenky nebo přičtením nové položky ve vyúčtování v případě paušálů. M-platby jsou nově dostupné také pro zákazníky O2, jak si jako první všiml Tomáš Kypta. Díky tomu nemusíte Googlu svěřovat údaje o platební kartě.

Přes mobilní platby od O2 je možné platit v Play Storu
Přes mobilní platby od O2 je možné platit v Play Storu

M-platby od O2 jsou možná zatím jen pilotním testem. V seznamu podporovaných operátorů totiž česká dvojka zatím chybí. Jak O2, tak i T-Mobile už ale m-platby v Play Storu nabízejí v řadě zemí. V tomtéž seznamu ovšem nikde nefiguruje Vodafone.

 

A protože u nás zatím nefungují kupóny ani PayPal, platební karta je pro ně jediným způsobem, jak za obsah v Play Storu platit. Řešením je ale například Blesk peněženka, anonymní karta, kde si dobíjíte kredit a nemůžete s ní jít do mínusu. Ta se hodí i pro děti.

CS24

Oživeno (11:27) – O2 zprávu oficiálně potvrdilo. „Jsme velmi rádi, že zákazníci O2 mohou využívat ještě jednodušší přístup k obsahu z Google Play,“ říká Michal Zachar, marketingový manažer českého Googlu, a dodává: „Věříme, že uživatelé během předvánočního období ocení rozšířený katalog, který obsahuje více než milion aplikací a her, 30 milionů hudebních skladeb a 5 milionů knih včetně českých titulů.

M-platby v Play Storu jsou dostupné pro firemní i nefiremní zákazníky O2, pro předplacenky i paušály. Maximální částka transakce je nastavena na 1500 Kč, měsíčně lze utratit nanejvýš 5000 Kč.