Hlavní navigace

Romo udělá ze smartphonu robota

10. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výkon dnešních smartphonů už stačí na to, aby mohl fungovat jako mozek jednoduchého robota. Ale stále mu budou chybět jisté dispozice, zvláště pohyb. S tím si ale má poradit nový hardwarový a softwarový kit Romo.

Zatím vypadá jako malé pásové vozítko, do kterého zapojíte telefon. Druhým smartphonem pak zařízení ovládáte dvojici motorků a také funkce telefonu. Co je hlavní, obraz z obou kamer (přední i zadní) je přenášen do druhého přístroje stejně jako ovládací pokyny přes Wi-Fi. Robota tak můžete řídit dálkově. Podporován je iOS a Android.

Romo

Autoři z Romotive shánějí finance na rozjetí byznysu u Kickstarteru. Zatím mají necelých 30 000 dolarů z požadovaných 32 000. Kdo přispěje alespoň 78 dolary (+ 12 dolarů poštovné mimo USA), dostane jedno Romo také. K tomu také tři aplikace RomoRemote (dálkové ovládání), Romo Kart (variace na hru Mario Kart) a Drag and Drop Programming Module (vlastní programování). Romotive navíc chtějí vydat i kompletní SDK a v budoucnu vytvořit i cosi jako App Store pro robůtky. Více informací a fotek najdete na Kickstarteru.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Zdroj: Kickstarter, Engadget