Hlavní navigace

Názor k článku Rostoucí hrozba: falešné antiviry a staré Windows od Návštěvník - Viz hodně staré ovladače na scanner Genius. Měl...

  • 28. 4. 2010 16:19

    Návštěvník (neregistrovaný)

    Viz hodně staré ovladače na scanner Genius. Měl jsem XPčka ze kterých jsem Nlitem odebral IE a scanner zkrátka nefungoval. Nicméně pokud je některá aplikace závislá na IE 6ce, tak je to imo většinou stará verze dané aplikace a firmy by měly aplikaci aktualizovat a nebo začít používat jinou.
    Většinou je to spíš "pohodlnost" správců sítí a firem obecně. Proč bychom si přidělávali práci a něco měnily, navíc něco co funguje jak mi potřebujeme - ještě by se to mohlo rozbít. Je pravda, že toho se bojí asi většina firem. Kupříkladu kdyby nějaká firma měla systém mezd, rozpis jízd nebo něco podobného který bude využívat IEčko tak si nemůže dovolit aby takový systém biď na den vypadl - proto je ten strach tak velký. Ostatně když občas jdu do KB a sedím u stolečku a koukám na ten počítač, to je vlastně taky jen IEčko a v něm běžící aplikace, a představa, že vám banka nedá peníze se slovy "aktualizovali jsme prohlížeč a proto teď nejde pokladna" to by asi nebylo ono. Btw zobrazovače příjezdů a odjezdů vlaků na hlaváku v Praze, to je taky jen webová stránka v IE 6ce.