Hlavní navigace

Názor k článku Rostoucí hrozba: falešné antiviry a staré Windows od planet.hell - Většinou se do diskuzí nepíši, ale v tomto...

  • 13. 7. 2010 11:02

    planet.hell (neregistrovaný)

    Většinou se do diskuzí nepíši, ale v tomto případě mi to nedá. Firmení pc s windows je nejjednoduší instalovat ze sítě z WDS serveru, kde jsou obrazy již hotových, aktualizovaných systémů. Po instalaci systému se windows aktualizují z WSUS serveru, kde je IE8 povolen k instalaci, takže windows se akualizují posledními aktualizacemi.
    Jestli si myslíš, že se nějaký správce bude babrat s obrazy disků vytvořenými např. v Acronisu nebo ghostu (či jiných podobných imagerů) tak možný to je, ale pak je nutný změnit SID instalace windows, protože když bude mít na síti dva a více stejných kopií se stejným SID, tak mu budou zlobit různé síťové služby.
    Tvoje představa správce sítě je dost naivní, v dnešní době, kdy je adminů jako máku a konkurence mezi nimi je velká, si tebou uvedený "návod" málokdo dovolí.
    Za správce se nepovažuji, i když mě takto ostatní berou, pc dříve byly mým koníčkem, dneska s nimi už jen pracuji. Pc jako koníček jsou slušná ztráta nejen času (i peněz), našel jsem lepší využití svýho volnýho času.