Hlavní navigace

Route 66 s parádní rozšířenou realitou a mapami TomTomu (video)

18. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Díky kameře v mobilu vidíte na displeji to samé, co skrz přední sklo automobilu. Navigační prvky se přenesou do reálného obrazu, jde o tzv. rožšířenou „augmented“ realitu. Švýcarská firma Route 66 na barcelonském veletrhu ukázala nové verze svého navigačního softwaru.

Router 66 Maps + Navigation je určena telefonům a tabletům s Androidem. Využívá mapových podkladů TomTomu (díky oznámené spolupráci na konci minulého roku), které pokrývají více než 100 zemí světa. Aplikace podporuje 3D grafiku, dodatečné informace z Wikipedie nebo třeba počasí. Je lokalizovaná do 57 jazyků včetně češtiny.

Aplikace se má už brzy objevit v Android Marketu (vyžaduje minimálně verzi 2.1 Eclair). Licence na navigaci budou prodávány na měsíc, rok nebo celoživotně. Prvních 30 dní je zdarma. I bez licence na funkce turn-by-turn ale mapy budou fungovat. Navíc jsou offline na rozdíl od podkladů Googlu.

Cenu ani přesnou dostupnost zatím neznáme.

Route 66 aktualizuje také navigaci Drive & Walk pro Androidy Samsungu, které ale využívají podkladů Navtequ (94 zemí). Jinak ale pro ni platí to samé, co bylo napsáno výše.

Zdroj: Route 66 (1, 2)