Hlavní navigace

Rozbitý Windows Update ve Windows RT bude opraven na začátku února

24. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V lednu jsme vás informovali o tom, že jedna z aktualizací s notnou dávkou ironie vyřadila z provozu službu Windows Update pro některé majitele zařízení s Windows RT, zejména hybridního tabletu Surface RT. Postižení uživatelé nemohou instalovat aktualizace, protože Windows Update zůstává ve stavu, kdy se připojuje ke vzdáleným serverům. Desktopová verze navenek zamrzá. Někteří uživatelé dokonce nahlásili, že se nemohou dostat do Windows Store. Zůstali tak efektivně odříznuti od nových aplikací, nemohou ani aktualizovat ty stávající.

Předchozí zpráva: Aktualizace, která rozbíjí Windows Update, postihla majitele Surface RT

Microsoft již vydal prohlášení, v němž uznává, že problém není vymyšlený. Chyba způsobuje, že je každé připojení ke službě Windows Update přerušeno. Frustrovaní uživatelé by jistě rádi věděli, kdy se dočkají nápravy. Podle Microsoftu bude oprava uvolněna v prvním týdnu v únoru. To znamená, že nepřijde jako součást záplatovacího úterý, kdy bývají každý měsíc pravidelně vydávány velké balíky aktualizací pro Windows a další produkty z Redmondu.

 

Oprava nebude k dispozici jen majitelům Surface RT, nýbrž všem vlastníkům Windows RT. Zřejmě se tedy nejedná o problém, co by postihoval pouze konkrétní model počítače. Přirozeně, že kromě Surface se moc zařízení s Windows RT ve světě nenachází, redmondské stroje tedy převládají. V tomto týdnu jsme se dočkali oznámení dražší verze tabletu, pojmenované Surface Pro. Ta obsahuje Windows 8, proto na tomto stroji můžete provozovat také náročné desktopové aplikace.

CS24

Windows Update některým uživatelům Windows RT vypověděl službu
Windows Update některým uživatelům Windows RT vypověděl službu

Zdroj: ZDNet