Hlavní navigace

Rozborka ukázala příčinu slabé výdrže. Apple Watch mají malý akumulátor

27. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Borci z iFixit známí tím, že pečlivě rozeberou a zdokumentují, z čeho se skládají produkty Applu, teď si vzali do parády hodinky Watch. Konkrétně modrou sportovní verzi o velikosti 38 mm. Na stupnici od 1 do 10, kde vyšší číslo znamená nejlepší „opravitelnost“, dostaly Watch průměrnou pětku. Ale ne že by tam mohl doma někdo něco opravit…

Rozborka Apple Watch od iFixit
Rozborka Apple Watch od iFixit

Z dokumentů Applu vyplývá, že 38mm hodinky používají displej s rozlišením 272 × 340 px (290 ppi) a 42mm pak mají rozlišení 312 × 390 px (302 ppi). V obou případech jde o panel typu AMOLED (dodaný nejspíš LG), který je dotykový, ale rozezná i sílu přítlaku.

Řídicí jednotkou je tzv. Apple S1 SiP (System in Package). V jednom pouzdře se nachází procesor, RAM, 8GB úložiště a další čipy. Moc toho o něm nevíme. Mluví se o 512 MB RAM a procesoru na úrovni Apple A5 (iPad 2, iPhone 4S). Hodinky si rozumí s Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 a k dispozici je i NFC pro platby. Mezi snímači najdeme akcelerometr, gyroskop, měřič tlaku a nechybí ani mikrofon a reproduktor.

 

Rozborka odhalila pouze 205mAh akumulátor. Apple udává až 18hodinovou výdrž, což je dvakrát až třikrát méně, než slibují jiní výrobci. Hodinky s Androidem Wear mají minimálně 300 mAh (Samsung Gear Live) a maximálně 420 mAh (Sony SW3), jejich těla přitom nejsou o nic větší nebo těžší.

MMF24

Kromě Taptic Enginu, který displeji dodá zpětnou odezvu, na iFixit objevili i snímač, o němž se domnívají, že by mohl displej informovat o okolním světle a regulovat tak jas. Zvláštní na něm je, že je schovaný za samotným displejem, resp. využívá solárních buněk schovaných přímo v něm. Apple si tento nápad patentoval, ale oficiálně o něm nehovoří.

Zdroj: iFixit