Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Rozhodnuto: Univerzální poštovní službu bude další dva roky poskytovat opět Česká pošta. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 7. 2022 12:34

    honza

    Počet provozoven 2550. Tzn. při průměrných cca. 1 mio. náklady na provozovnu tj. 2,550 miliardy ročně.
    Počet zaměstnanců 31000. Tzn. při průměrné hrubé výplatě 30 tis. zam. celkem na mzdy 11,160 miliardy ročně.
    Pro Rascal: Takže můžeš to zkusit, ale musíš mít vstupní kapitál, musíš chápat že se na tebe vztahují zákony o službě i pokuty za nedodržení, a až třeba úplně na konci maličkosti jako zákoník práce, odbory a hlavně regulace cen za základní službu.
    Takže za "dvacku" jsi povinen dodat v řádném termínu dopis z Horní Dolní do Tramtárie, zároveň musíš zajistit za tu "dvacku" výplatu složenky ve Zlámané Lhotě a každý měsíc provést vyúčtování SIPO, asi taky za tu "dvacku".

    Dvacka je docela dost peněz, ale získat 20 miliard Kč na provozní náklady tak je k tomu zapotřebí jedna miliarda operací ročně, tzn. 65 tis. operací denně. A protože na přepážkách bude pracovat cca. 1/5 lidí, tak to znamená, že musí každý z nich udělat 100 operací za směnu. Při 8 hodinové směně je to 12,5 operace za hodinu, tzn. 4 minuty na jednoho člověka za dvacet korun. Ty výpočty samozřejmě neodpovídají skutečné realitě, ale o moc se mýlit nebudu, spíše to bude rozptýlené jak územně, tak i časově.

    Jenom takové intermezzo. Byl jsem minulý týden v Německu a v Rakousku a chtěl jsem poslat obvyklou čumkartu a nezvládl jsem to! Pohlednice jsou všude, ale poštovní známky nemají nikde, je ale fakt že jsem to z důvodu času extra neřešil, a poštovní schránky také nikde. Naposled jsem posílal pohlednici před dvěma lety z Paříže kdy jsem ale kvůli tomu jel extra na místní poštu, kde v jednom automatu jsem si vyzvedl známku a do jiného automatu jsem pohlednici se známkou vložil.