Hlavní navigace

Rozpoznávání obličejů pro váš web zdarma

4. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je tomu již dlouho, co se staly digitální fotografie nedílnou součástí moderního webu. A jelikož jde v nadpoloviční většině situací o snímky lidí nebo lidských obličejů, není jistě žádným překvapením, že řada firem nepodceňuje tuto stále rostoucí sféru a nabízí pro práci s obličeji na webech vlastní nástroje.

zdroj: Face.com

Přesně to je i případ developerské části webu Face.com, která nabízí potenciálním zájemcům návod, jak tuto službu integrovat (resp. jak detekovat obličeje) v rámci vlastních služeb a webových aplikací. Novinka staví celkem na trojici technologií: Detecting (detekce), Recognizing (rozpoznání) a Tagging (označení).

Služba je v základní verzi dostupná zdarma (omezeno jen trafficem), pro zájemce tu ale samozřejmě jsou i placené programy. Face.com standardně spolupracuje s Twitterem a Facebookem, nicméně metody API lze „naučit“ i na jiné zdroje. Služba umí například hledat uživatele z Facebooku na Flickru atd. Záleží na fantazii programátora.

zdroj: Face.com

Na webu projektu je toho času k nalezení kromě alfa-verze API, i jeho dokumentace a něco příkladů. Funkčnost API umožňují autoři vyzkoušet přímo v testovací konzoli.

Zdroj: Face.com