Hlavní navigace

Rusko bez herních tanků. Tvůrci World of Tanks se stáhli i z Běloruska

6. 4. 2022

Sdílet

Zdroj: Wargaming
Vývojářské studio Wargaming stojí za oblíbenými hrami World of Tanks nebo World of Warships. Původně běloruská firma založená v roce 2011 oznámila zavření poboček v Moskvě a Minsku. Zaměstnancům vyplatí odstupné.

World of Tanks byla podle webu Statista nejoblíbenější hrou v Rusku. Wargaming nyní oznámil, že končí s veškerým byznysem v Rusku a Bělorusku. Podnikání tam převedl na společnost Lesta Studio. Vývojáři oznámili. že nebudou z tohoto převodu nijak profitovat.  Společnost Wargaming také celosvětově zastavila veškerou svou reklamu a změnila její design tak, aby z ní byly odstraněny obrázky postupujících tanků a dalších vojenských vozidel.

World of Tanks půjde v těchto zemích hrát během přechodného období, poté zřejmě ztratí na serverech podporu. Herní servery WoT se nacházejí po celém světě a pro Ruské hráče je jich určených sedm. Čtyři v Moskvě, jeden v Novosibirsku, ale dva v Evropských zemích.

Pro Wargaming bude ztráta bolestivá, neboť právě v Rusku měli nejvíce fanoušků. Wargaming také dříve propustil svého kreativního ředitele, který byl příliš kreativní a vyjadřoval podporu ruské invazi.

Sergey Burkatovskiy Wargamer Bývalý kreativní ředitel Wargamingu Sergey Burkatovskiy (foto: Wargaming)

Wargaming v roce 2013 kvůli historické autentičnosti vrátil na tanky sovětské symboly související s kultem Josifa Stalina. V tehdejším prohlášení uvedli: „Známe naši historii a jsme na ni hrdí.“ Pokud však šlo o německé symboly, tak u některých naopak trvali na tom, že ve hře nebudou.

KL24

Wargaming má nyní sídlo na Kypru a studia ve Francii, Německu, Austrálii, Velké Británii a dvě  ve Spojených státech.

zdroj: PCGamer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.