Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Rusko zvažuje opustit ISS, v plánu má vlastní kosmickou stanici. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 21. 4. 2021 12:21

    Siroko

    Sovětský svaz se nedostal ke krachu. Rozpadl se, to jo, ale ne vinou nefunkčního ekonomického modelu (ten by fungoval jakž takž dál). Rozpadl se proto, že se v SSSR po smrti Stalina dostala k moci zrádcovská 5. kolona na čele s neschopným Chruščovem.
    Komunistů je víc druhů (ale to ty nikdy nepochopíš, je to na tebe moc složitý), ti praví komunisti si říkali bolševici, protože zastupovali většinu. Bolševiků bylo po VŘSR málo, měli nedostatek řídících odborníků, tak byli nuceni brát mezi sebe i i ty, kdo se za bolševiky vydávali. Bohužel většina pravých komunistů-bolševiků padla v 2. světové válce, takže po skončení 2. sv. války už moc bolševická nebyla. Proto Stalin prosadil v r. 1952 přejmenování strany z VKS(b) na KSSS. Takže po 2. sv. válce převládli ve vedení SSSR kariérističtí pseudokomunisti, můžem jim říkat i straníci. No a tihle pseudokomunisti odepisovali SSSR po Stalinově smrti, protože se chtěli proměnit z pouhých správců státních podniků v budoucí majitele - oligarchy a připojit se k západní elitě (smetánce). Poslední praví komunisti-bolševici byli v SSSR komsomolci a ti byli poraženi na sjezdu KSSS v lednu 1968. Takže od roku 1968 už v SSSR nevládli praví komunisti, ale pseudokomunističtí kariéristé-straníci. No a ti na čele se zrádcem Gorbačovem dovolili rozpad SSSR.
    Rozpad SSSR proběhl především shora a ne zdola. Podle průzkumů veřejného mínění 75% obyvatel nesouhlasilo s rozpadem SSSR a v r. 1991 proběhla v Moskvě obrovská demonstrace proti rozpadu SSSR, které se zúčastnilo 750 000 lidí.
    Samotný SSSR nezkrachoval (ekonomicky), ale rozpadl se vinou zrádcovské 5. kolony, která se chtěla připojit k západní elitě a proměnit z pouhých správců státních podniků v jejich majitele a oligarchy. Tito správci si navykli na život na vysoké noze a chtěli tento vysoký životní standard přenechat svým potomkům.
    Rusko zkrachovalo až teprve v r. 1998, 7 let po rozpadu SSSR a to vinou liberálních reforem a privatizace. S rozsáhlou privatizací přišel ruský stát o velkou část příjmů a začal jako Západ žít na dluh. Za Jelcina došlo k obrovskému zchudnutí obyvatel, protože Jelcin nechal silně zdevalvovat rubl a tím obyvatelstvo okradl o úspory (něco jako u nás při měnové reformě v r. 1953).
    Američani dosadili v Rusku do čela privatizovaných podniků zač. 90 let lidi s co nejvíc antiruským zaměřením, protože věděli, že budou věrní USA. Tito antiruští noví majitelé jsou oporou američanů v Rusku a Putin s nimi má dodnes velké problémy při obnově suverenity Ruska, protože mu často hážou klacky pod nohy a všelijak ho sabotují. Naštěstí má na ně páky.
    Prostě v 90. letech proběhla v Rusku novodobá Smuta a Rusko se fakticky stalo surovinovou kolonií západu. Běžně se stávalo, že noví majitelé nevypláceli platy svým zaměstnancům celé měsíce. Američani, kteří drancovali ruské surovinové zdroje přes svoje dosazené oligarchy, se v 90. letech dostali dokonce do plusu. Tito "oligarchové" rozkradli a vyvedli do ciziny víc než 1 bilion dolarů a ještě donedávna rozkradli 20-25% státního rozpočtu. Ruská Smuta skončila s nástupem Putina, kterého protlačil k moci vlastenecký ruský deep state.
    Mimochodem liberální reformy napáchaly v Rusku 2,5X větší škody než němci za války. Ti řádili v SSSR jen po Volhu. Díky těmto liberálním reformám se v Rusku nenarodilo 20-30 milionů dětí.
    PS.: Něco jsem pro vás musel zopakovat 2x, protože je to moc velký nápor na vaši hloupou hlavu. ???? A mám pochybnosti, že jste to všechno schopen logicky pochopit
    PPS.: Sorry, že jsem se trochu víc rozepsal, jen jsem musel reagovat na zjevnou hloupost.