Hlavní navigace

Názor k článku Rusko zvažuje opustit ISS, v plánu má vlastní kosmickou stanici od Siroko - To souhlas. Rozpadají se slabé státy. Jenže Rusko...

  • 21. 4. 2021 14:39

    Siroko

    To souhlas. Rozpadají se slabé státy. Jenže Rusko není SSSR a v nejvyšším vedení nemá zrádce typu Gorbačov, Gromyko, Ševardnadze, Jelcin a jiné, ale naopak patrioty. Takže Rusko čeká v budoucnosti sjednocení nesmyslně rozdělených ruských států. Schválně, kdyby proběhlo referendum o připojení Běloruska nebo Ukrajiny (nejchudší stát v evropě) k RF, jak by to asi dopadlo?
    Rozpad čeká slabé USA, Velkou Británii a Turecko. Všechny tyto státy nejsou jednotné a jsou v nich silná separatistická hnutí, např. Texas Nationalist Movement, Skotská národní strana a v Turecku, které mele ekonomicky z posledního (turecká lira letos silně devalvovala) je silná nespokojená Kurdská menšina (okolo 25% obyvatel).
    Např. USA nejsou ve skutečnosti jednotné, je to ve skutečnosti konfederace a i podle videí Michala Šopora mezi jednotlivými státy USA jsou velké rozdíly a to nejen ekonomické, ale i mentální. TNT už spustilo kampaň za referendum o odtržení od centra, se kterým jsou nespokojení. V příštím roce chtějí uspořádat Texit.
    Ve Skotsku je situace obdobná. Skotové jsou jiní než angličané a už si spočítali, že setrvání v EU je pro Skotsko výhodnější než Brexit. Podle průzkumu veřejného mínění by 58% skotů hlasovalo ve Scotexitu pro odtržení. https://tnm.me/news/tnm-news/tnm-launches-texit-billboard-campaign/