Hlavní navigace

Názor k článku Ruský pár prý pirástvím způsobil škodu 22 miliard korun od M0RGAN - Každý si může přes Internet koupit program v...

  • 26. 10. 2011 20:45

    M0RGAN (neregistrovaný)

    Každý si může přes Internet koupit program v zahraničí, který si jen stáhne a zadá licenční kód. V takovém případě zaplatí DPH ne v Česku, ale v zemi prodejce programu a státu tak utíkají peníze na daních. Lepší by bylo úplně odstřihnout Česko od Internetu, aby neutekla ani koruna na daních - stejná logika!

    Ono totiž nejde o těch pár korun, které státu utíkají na daních, ale že české hazardní mafii utíkají kšefty - není konkurenceschopná! Tak si objednala zákon, který zakáže konkurenci. To je sen každé soukromé firmy, mít monopol nebo aspoň oligopol s kartelovými dohodami.
    O tom, kolik peněz hazardní mafie odvádí na daních, víme svoje. Protože neplatí daně, ale odvádí peníze na "veřejně prospěšné projekty". A jak to funguje - viz nejedna kauza.

    Co kdyby si Škoda objednala zákon, že se na území ČR nesmí prodávat auta, která zde nejsou vyrobena? To by byla analogie k "loterijnímu zákonu". Tam přece státu taky "utíkají peníze" na daních z mezd dělníků.