Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku První únik APU Ryzen 5000 „Cezanne“. Možná jde jen o refresh Renoiru s jádry Zen 2?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 12. 8. 2020 9:29

    mikymauz

    Já si myslím, že asi jde o přechodné kapacitní problémy, otázka, na jak dlouho. TSMC slibuje, že do konce roku navýší kapacitu 7nm výroby (odhady cca o 30%), která v současnosti zabírá cca 10% celkové produkce TSMC. Z té 7nm výroby má AMD zamluveno max. 20% kapacity (i díky uvolnění části kapacity Applem). Jenže, velkou část kapacity pro AMD nyní požerou čipy pro nové konzole. 5nm nepočítám, když to podle všeho vypadá, že nějaké produkty na tomto procesu AMD plánuje až na příští rok. AMD tedy má ZEN2, který min. v desktop retailu jede výborně, totéž APU pro notebooky, ovšem nových Renoir (stále ale ZEN2) má tolik, že vykrývá poptávku jen těch největších OEM. Řekl bych, že AMD se tak trochu stala obětí vlastního úspěchu a asi má teď těžkou hlavu - ZEN2 jede, slíbila ZEN3 a NAVI, ale kde to vyrobit a přitom moc neukrajovat z toho, co jede a vydělává?