Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen a kryptoměny vytáhly AMD k slušnému zisku. Za Q3 2017 má tržby přes 1.6 miliardy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 10. 2017 17:25

    RedMaX

    RyZen se povedl, tam je to bezesporu. Osobne bych dal sice stale prednost Intelu a momentalne Coffee Lake, ale u AMD je tu stale vidina bliziciho se RyZen+, ktery by mel zvysit frekvence a mozna se i dotahnout vykonem ve hrach ke Coffee lake a casem prijde RyZen2, kde AMD slibuje i podstatne zvysovani IPC. Pokud teda Intel do te doby nepredstavi neco revolucniho, coz zatim o nicem takovem nevime. Cannon i Ice zda se budou je evoluci soucasnych procesoru a tak se opravdu muze stat, ze AMD se Intelu vyrovna v kazdem parametru.

    Vsechno nasvedcuje tomu, ze i serverove Epyc procesory budou dobre a i tady by to mohlo AMDecku nejake ty penize navic hodit. U TRipperu asi moc ne, protoze v tomto segmentu je trh hrozne maly, takze ikdyz TRipper dneska pomerem vykon/cena jasne prekonava konkurencni Skylake-X, tak nelze v tomto segmentu ocekvat podstatne financni prirustky.

    Nejsem si jist, jak dopadne APU, protoze nevime kolik bude zrat graficka cast, tam je u AMD nejvetsi bolistka, ale podle toho co se zatim vi, tak ani tohle by nemuselo byt vubec spatne. AMD proste jede na vitezne vlne.

    No, abychom je neprechvalili, tak graficka divize mela obrovske stesti boomu digitalnich men, protoze bez nej by dnes uz pravdepodobne byla na lopatkach a mozna uz by ani nepatrila AMD. Jenze tezarska manie muze pokracovat jeste nekolik let nebo muze skoncit zitra, takze v grafikach nema AMD nic jiste. Sice ve vypocetni oblasti docela NVidii konkuruje, ovsem NVidie zde ma vyhodu CUDA a urcite zakaznici ze dne na den neprejdou ke konkurenci. To je beh na dlouhou trat, kterou AMD mohla podporit prodejem grafik hracum her, coz se nestalo a RX Vega je totalni propadak a oblast hernich grafik zcela ovladla NVidia.