Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen a kryptoměny vytáhly AMD k slušnému zisku. Za Q3 2017 má tržby přes 1.6 miliardy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 10. 2017 20:26

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    "Informovaný pozorovatel totiž vidí, že AMD promrhalo příležitost, kterou s Ryzenem získalo, kdy nedokázalo přetavit ten půlroční náskok před Coffe Lake v náležitý zisk."

    No v tom se asi neshodneme (myslím, že hodně podceňujete setrvačnost v náběhu těch prospěchů z Ryzenu a stejně tak v projevu toho Coffee Lake, a to ani nemluvím o tom, že Coffee Lake je ještě pořád skoro nedostupné), ale BTW, v tom "assets", co jsem zmínil že je 3,584 miliardy, je je zahrnuté následující: cash, pohledávky, které budou firmě zaplaceny, skladové zásoby, budovy a provozy (to je minimum, 236 milionů), goodwill a "other". Nejsou v tom teda dokonce ani nijak vyčíslené technologie, IP, tj. to nejdůležitější.

    To total stockholders' equity je assets (majetek) minus dluh plus všechny kapitálové vklady (8,437 milardy) minus naakumulované ztráty z minulosti, za posledních přes 40 let (7,821 miliardy).
    IMHO to o "majetku" fakt moc neříká, a o momentální hodnotě už vůbec moc ne. Prostě firma v minulosti propálila dost peněz a zalátaly to emise nových akcií, ale to fakt neříká něco o tom, že by teď stála jenom za 500 melounů. Dneska je důležité jen kolik má cash, jakej má dluh a to, kolik dokáže vydělat v budoucnosti (hlavně té blízké).