Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen a kryptoměny vytáhly AMD k slušnému zisku. Za Q3 2017 má tržby přes 1.6 miliardy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 10. 2017 23:34

    Radek Holeček

    A ty žebříčky na Amazonu jsou za jaké časové období? Za poslední hodinu, den či měsíc? Není to v nich náhodou tak, že když se jednorázově prodá celá zásilka, že se to sice na chvíli ve statistikách objeví, ale časem to z nich zase zmizí?
    Navíc jde právě o to, že sledují prodej koncovým zákazníkům, tedy proti tomu, co prodává Intel to má určité zpoždění. Tedy procesory, které ještě Intel do konce října dodá se budou prodávat zákazníkům ještě první půlku listopadu, případně ještě později, pokud to bude prodej výrobcům sestav.
    Jinak, když už mluvíte o Amazonu, schválně se podívejte, že skladem jsou sestavy se všemi vydanými Coffee Lake procesory. Tedy s tou nedostupností Coffee Lake to není tak horké a jejich nedostupnost bude spíš jen o té počáteční vlně poptávky a ne o tom, že by Intel ty procesory na trh nechrlil.
    Jediný problém naší diskuse je ale v tom, že se skutečné prodeje nikdy nedozvíme. Intel alespoň občas prozradí, kolik procesorů prodal a s jakou průměrnou cenou. AMD nám ovšem neprozradí vůbec nic.