Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen a kryptoměny vytáhly AMD k slušnému zisku. Za Q3 2017 má tržby přes 1.6 miliardy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 10. 2017 13:47

    Radek Holeček

    jfb:
    Když vám poklesne o těch 15,4 % hrubý zisk, odečítáte z něj ale stále stejné náklady, protože přeci není důvod, aby náklady na výzkum a rozvoj měly klesnout, stejně jako neklesnou administrativní náklady a náklady na prodej. Jediné, co trochu klesne, jsou odváděné daně. Náklady na vývoj a rozvoj se rozhodně nerozpočítávají na prodané kusy. To jsou fixní náklady, které začnou vynášet zisk až za několik let.
    Myšlenku, že z Threadripperu odvodíme, že cena jednoho modulu je dost nízká, nějak nechápu. Nejlevnější TR stojí 13400, takže i kdyby tam dávaly 4 funkční čipy (jakože nedávají) , pořád je to 3300 korun za jeden čip, zatímco v Ryzenu 3 se prodává za 2800 korun.
    Předpokládám, že díky vysoké výtěžnosti nebude mít AMD tolik zmetků, aby prodeje Ryzenu 3 pokryla z nich, takže se dá očekávat, že na Ryzenech 3 alespoň neprodělává (jinak by se na ně vykašlala).