Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen a kryptoměny vytáhly AMD k slušnému zisku. Za Q3 2017 má tržby přes 1.6 miliardy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 10. 2017 14:15

    Radek Holeček

    tombomino:
    Nikde nepíšu o tom, že AMD má mít 2x větší čip než Intel.
    Nikdo nečeká stovky milionů zisku kvartálně? Podle ceny akcií to vypadá přesně opačně, tedy, že spousta akcionářů takovýto zisk očekává.
    Aznohh:
    Máte to nějaké popletené. TOP model Intelu (v desktopu) se jmenuje i7-8700K a rozhodně nemá přes 50 % prodejů a nikdy mít nebude. To neměl ani minulý top model i7-7700K, dokonce ani v prodeji koncovým zákazníkům, natož v celkových prodejích (výrobci sestav+koncoví zákazníci), které akcionáře zajímají.
    jfb:
    V této kvartální zprávě se píše, že divize CPU+GPU měla tržby 819 milionů a zisk před zdaněním 70 milionů. Ta druhá divize měla tržby 824 milionů a zisk před zdaněním ve výši 84 milionů.
    Vzhledem k tomu, že u GPU nemuseli mít úplně špatnou marži, když jim obchodníci mohli utrhat ruce, tak mi z toho nevychází, že by CPU měla mít nějak úžasnou marži. Ale je pravda, že nevíme, jak velkou část CPU divize tvoří neRyzen procesory.