Hlavní navigace

Názor k článku Ryzen a kryptoměny vytáhly AMD k slušnému zisku. Za Q3 2017 má tržby přes 1.6 miliardy od Jan Olšan - K té prodejnosti na Mindfactory - nemá moc...

  • 26. 10. 2017 18:16

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    K té prodejnosti na Mindfactory - nemá moc smysl to porovnávat, protože u Coffee Lake jsou to prakticky všechny prodeje z prvního dne. Nevím, jestli jsou v tom třeba i nějaké zatím neuspokojené předobjednávky, čekající, až dorazí krabička na sklad. První den je u očekávaného produktu samozřejmě velká špička.

    1800X se můžu podívat, kolik má za týden, poslední měsíc je to 40-60 kusů/týden. Prodá se ho o dost míň než 1700/1700X (těch bylo 150 a 230 /týden). U AMD nejvíc táhnou tyhle dva a šestijádra.
    U Intelu jsem byl bohužel línej začít to podrobnějc sledovat, škoda. Ale podle mě to bude jako u Amazonu - na začátku velké prodeje, vystřelil nahoru do TOP20, ale okamžitě se vyprodalo a pak už chodily za týden jenom hrstky. Ten Amazon aktualizuje po hodině, ale je tam nějaké zprůměrování, takže ten propad až úplně dolů pryč z žebříčku trval asi 2 týdny, IIRC. Po tu dobu měly ty procesory u sebe poznámku že jsou nedostupné a není známo datum dostupnosti, takže jestli se nějaké prodávaly, tak asi vždy minimální počet kousků když něco přišlo a nedokázalo to jejich celkovou prodejnost napravit. Amazon je velkej obchod, takže tohle musí být aspoň trochu reprezentativní, myslím že ten výkon o říjnu nebude jen "trošku přehnanej" :D

    Ale teď v první půlce listopadu by to možná už s kafem mohlo být lepší. Zaregistroval jsem, že v Japonsku je začnou prodávat 2. listopadu, původně měli až 23, protože to vypadá, že se už dají sehnat nějaké zásoby. Ale možná to ještě pořád nebude ideální, protože prý budou mít víc jenom některých modelů, ne všech.