Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen zatím AMD moc nenakopl, zůstává ve ztrátě. Růst tržeb nestačil a akcie klesají. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 5. 2017 14:45

    tynyt

    Pánové, hezky, ale neodpovídáte na to co jsem napsal, ale na své představy a předsudky.

    Celkem srozumitelně (IMHO) jsem napsal, že uvedení řešení pro zákazníky s cenou nižší až o desítky procent a srovnatelným výkonem vytváří další zákazníky, pro které je cena X neakceptovatelná (a to naprosto z různých příčin), ale (např.) cena X*0,8 už akceptovatelná je. Tudíž vaše teoretizování, že si KAŽDÝ zákazník už koupil grafiku/CPU od konkurence je hezká mentální ekvilibrisitka hodná Goebbelse, ale zcela nepravdivá. Ne každý kupuje bez ohledu na cenu, ne každý kupuje top produkty na trhu, ne každý nakupuje novinky zatížené prémiovou cenou. Můžete se samozřejmě upnout na podíl na trhu a objem prodejů vzniklých snížením ceny konkurencí, ale to nijak neovlivňuje a ani neospravedlňuje tvrzení, které se tu snažíte prosadit jako axióm. Kdyby to totiž byla pravda, tak AMD neprodává Ryzeny vůbec, ale oni jich prodají tolik, že se ocitají v topten prodávaných produktů (což však beru s jistou mírou nedůvěry, neboť tyto statistiky jsou prodejcem velmi často měněny a upravovány tak, aby přilákaly zákazníky na zboží, které chce prodávat), nicméně daleko více vypovídací hodnotu má fakt, že ty procesory byly/jsou ve světě nedostatkové.