Hlavní navigace

S ChatGPT si už popovídáte jako s kamarádem u piva. Advanced Voice Mode je nově dostupný u nás a rozumí česky

Sdílet

 Autor: OpenAI (úprava Cnews)
S Advanced Voice Mode máte kámoše na nekonečné filozofování o smyslu života. Jemu totiž argumenty nikdy nedojdou!

OpenAI konečně po více než roce uvolnila pokročilý hlasový režim Advanced Voice Mode i pro uživatele žijící v Evropě (dále ve Švýcarsku, Norsku, Lichtennštejnsku a na Islandu). Doposud bylo nutné přístup k „AI všeználkovi“ obcházet změnou geologické lokace použitím VPN, příspěvek OpenAI na síti X oficiálně potvrzuje příchod Advanced Voice Mode i k nám do Evropy.


Rozumí česky a je daleko chytřejší

Advanced Voice Mode je nyní oficiálně dostupný v rámci mobilní aplikace (Android a iOS) i v České a Slovenské republice lidem s aktivním předplatným. Narozdíl od svého předchůdce dokáže Advanced Voice Mode daleko lépe pracovat s českým jazykem, intonací hlasu a obecně daleko plynuleji hovořit než jeho předchůdce.

WT100

Advanced Voice Mode čeká na předplatitele v mobilní aplikaci

Advanced Voice Mode čeká na předplatitele v mobilní aplikaci

Autor: Cnews

Ten sice také rozuměl a dokázal mluvit česky, měl však tendenci často komolit slova, zasekávat se uprostřed vět a jeho reakční doba nebyla nejlepší. Pokročilý hlasový režim nabízí celkem devět hlasů se zastoupením obou pohlaví. I když vylepšená verze občas také některé slovo zkomolí, její projev je srozumitelný a rozhovor s ní je plynulý. Navíc zvládá projevovat emoce nebo napodobit naše regionální přízvuky a nářečí.

Sečteno podtrženo, s Advanced Voice Mode si tak můžete popovídat prakticky stejně jako s vaším ostravským kamarádem u piva a debatovat s ním o všem, co vám přijde na mysl. Její použití se tak nabízí zejména těm, kteří si raději povídají a komunikují s chatbotem pomocí hlasu namísto ťukání na displej.