Hlavní navigace

S některými prosincovými aktualizacemi nastaly problémy. Které to jsou?

12. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Další měsíc, další aktualizace, další problém. Microsoft bude muset nejspíš znovu opravovat, protože někteří uživatelé hlásí problémy s instalaci aktualizace KB3002339. Odmítavý postoj dá snadno vyřešit – aktualizace se nainstaluje, když si přes web stáhnete instalační balíček. Microsoft se k problému zatím nevyjádřil.

Druhý problém je o poznání horší, protože uživatelé zažívají všemožné chyby. InfoWorld hlásí, že se některým lidem po aplikaci aktualizace KB3004394 nechce spouštět Windows Defender. Jinde je najednou vyžadováno správcovské oprávnění pro přístup k funkcím z Microsoft Management Console, přestože uživatel zastává roli správce.

 

Další člověk po instalaci nemohl nainstalovat jiné aktualizace z Windows Update. Popisované problémy se týkají také instalace antiviru Security Essentials nebo potíží s ovladačem pro grafickou kartu. Aktuálně jediným řešením je aktualizaci odebrat z počítače.

Komentář

Microsoft by si měl vážně začít lépe hlídat aktualizace, které vypouští skrze Windows Update, protože v posledních měsících se skutečně nestalo pouze jednou, že by některá aktualizace nezpůsobovala problémy. Např. takzvaná srpnová aktualizace pro Windows 8.1 musela být vzápětí stažena, uživatelé se jí opět dočkali po opravě až v září.

Předtím se zase odmítala nainstalovat tzv. jarní aktualizace, což ještě není takový problém – nainstalujete ji později. V srpnu ovšem došlo v některých případech k padání systému. To nelze ospravedlnit. To, že se odmítají instalovat některé aktualizace pro Windows 10, nepočítám, jedná se o nehotové vývojové sestavení operačního systému.

MMF24

Mít Windows aktuální, to je něco, co nám Microsoft vtlouká do hlav celá léta. Je logické, že nechceme nechat své počítače otevřené útokům a jsme rádi, když se zbavíme stávajících chyb. Nečekáme však, že se po aktualizaci objeví nové. Tím společnost uživatele pouze odrazuje a hrozí, že si někteří z nich vypnou Windows Update.

via InfoWorld