Hlavní navigace

S Windows 8 budete moct šmírovat a omezovat svoje děti na plný úvazek

15. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

K novým, respektive notně vylepšeným funkcím, bude ve Windows 8 patřit rodičovská kontrola. Microsoft poodhalil oponu a nezbývá než prohlásit, že to děti vůbec nebudou mít jednoduché. Pokud vše správně nastavíte, budete jejich aktivity na počítači držet pevně ve svých rukou. Vylepšení si podle dostupných informací užijeme již ve Windows 8 Release Preview. Pokud budete chtít na svého potomka dohlížet, budete mu muset vytvořit účet (může být klidně lokální). Při vytváření se musí povolit předvolba, která účet označí jako dětský. A pro ten platí jiná pravidla.

 

Například vám na vaši e-mailovou adresu budou každý týden chodit přehledové zprávy, které vás informují o aktivitě vašeho potomka. Mimo jiné se tak dozvíte, kolik času na počítači strávil, které aplikace využíval nejčastěji, které webové stránky navštěvoval nejvíce nebo co hledal v Internetu. Chybět nebudou ani další informace. Když se to vezme kolem a kolem, budete mít značně podrobný přehled o tom, co váš potomek na počítači dělá. Když například zjistíte, že na něm tráví moc času, můžete to řešit. Pokud nepomůže domluva, vždycky mu budete moci v nastavení omezit čas, který může na počítači strávit.

 

Windows 8 budou v tomto ohledu poměrně daleko a rodičům nabídnou velmi slušné možnosti. Přirozeně si budete moci pohrát s filtrováním internetových adres nebo výsledků vyhledávání. Pokud se vám nezdá, že by vaše dítě mělo hrát hry nevhodné jeho věku, tak je prostě zakážete. Týdenní přehled bude vypadat následovně:

 

E-mailová oznámení vám budou chodit patrně pouze při používání účtu Microsoft Account. Výhodou je ukládání nastavení do cloudu. Pakliže si předvolby uzpůsobíte obrazu svému, můžete je velice snadno aplikovat na více zařízení. Díky cloudu tedy nemusíte chodit a konfigurovat každý počítač zvlášť. Spravovat je budete moci pravděpodobně také z webu familysafety.microsoft.com. Pakliže ovládáte angličtinu, můžete shlédnout pěkný přehled funkcí prostřednictvím videa, které Redmondští připravili.

CS24

Zdroj: Building Windows 8